Obavijesti

Sport

Komentari 1

FNC se vraća u Zagreb: Savjet za mlade borce? Mogu im biti kao primjer kako ne graditi karijeru

FNC se vraća u Zagreb: Savjet za mlade borce? Mogu im biti kao primjer kako ne graditi karijeru

Cijelo vrijeme sam aktivan, u dvorani sam non stop. Mislim da ring rust tu neće utjecati, moji nastupi u savate boksu su borilačkog tipa i sličnije je nego grappling mečevi, objasnio je borac iz glavnog meča večeri Batinić

VIDEO

Uz nekoliko promjena, sve je spremno za osmu priredbu Fight Nation Championshipa i finale treće sezone 'Armagedon Jamnica Pro Sport' MMA lige. Uz čelnog čovjeka organizacije Dražena Forgača, tu su i borac iz glavne borbe večeri Matej Batinić (30, 15-5), legenda hrvatske i regionalne MMA scene Ivica Trušček (39, 41-37) i finalisti u kategoriji do 66 i 70 kilograma Filip Lokas (22) i Abraham Salimon Are (22).

Batinić Barjamaju izvalio vilicu, Trušček brutalno prebio Peruška
Batinić Barjamaju izvalio vilicu, Trušček brutalno prebio Peruška

- Vraćamo se u svoj grad i bazu, dolazimo s ozbiljnim programom. Zahvaljujem svima koji nam pomažu, bez njih bi ovo bilo jako teško. Imamo jako zanimljiv i dobar fight card u dva dijela. Neke od boraca ne treba puno predstavljati, ali posebno mi je drago da ćemo 'oživjeti' MMA karijeru Mateja Batinića - započeo je čelni čovjek FNC-a Dražen Forgač pa dodao:

POGLEDAJTE KONFERENCIJU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Po onome što vidim na sparinzima s Antom Delijom (32, 22-5) i Ivanom Erslanom (30, 12-1-1), spreman je za najveće dosege, ali znamo da sve može proći po zlu. U 2023. možete od FNC-a očekivati širenje na regiju, radit ćemo evente u državama u okruženju i radit ćemo veći broj evenata. Bit će puno MMA akcije.

Nekoliko rečenica kazao je i Filip Lokas, finalist kategorije do 66 kilograma. 

- Očekujem čvrstu borbu, spreman sam na sve. Očekujem pobjedu i to ću pokazati u subotu. Velika mi je čast trenirati s Ivicom i sjediti s Ivicom, zahtjevan sam na svemu - rekao je Lokas.

Polufinale treće sezone Armagedona, Filip Lokas - Benjamin Abazović

Svoj profesionalni debi imat će Abraham Salimon Are. Trebao se boriti protiv Austrijanca Davida Travniceka (27), ali ovaj se ozlijedio. Hrabro je uskočio bh. borac Teufik Šehić (20).

- Dečko je uletio na short notice i od mene ima veliki respekt. Za tako nešto treba imati u glavi i biti malo lud. Znam da je ljubičasti pojas u jiu jitsi i ne smijem ga podcijeniti. Želim pokazati da sam među najkompletnijim borcima u Europi - najavio je velike stvari Abi pa dodao:

- Očekivao sam da ću se 'poklati' s Davidom i on mi je odgovarao stilski, mislio sam napraviti neku dobru izmjenu. Nažalost je otpao, protivnik ima ljubičasti pojas u jiu jitsi, ali ništa se ne bi smjelo promijeniti.

Veliki povratak Mateja Batinića: Kad sam krenuo, Cro Cop mi je pitao brata treniram li plivanje
Veliki povratak Mateja Batinića: Kad sam krenuo, Cro Cop mi je pitao brata treniram li plivanje

Ivica Trušček u kavez je trebao s austrijskim Srbinom Markom Kisićem, ali i to je otpalo. Umjesto Kisića uskočio je iskusni Tonči Peruško (28, 7-10) iz pulskog Trojana.

- Trebao je doći austrijsko balkanski leg locker koji će mi htjeti otkinuti noge, ali doći će onaj koji će mi htjeti otkinuti glavu. Više sam se bojao onog prvog, ali mislim da će zanimljiviji meč biti onaj drugi. Legenda? Ma radije me zovite Ivica, to je dovoljno dobro. Nakon posljednjeg meča zaključio sam da ako se boriš i ako će te netko udariti da bi to bolje bilo i osjetiti na treningu nego da to radim kao što sam napravio prije Pule. Dečki me ne štede, a ovo na oko bilo je na zadnjem sparingu pa sad imam alibi da nisam ružan nego razbijen - našalio se Trušček s još vidljivim posljedicama sparinga s Teom Mikelićem iz Pule na oku.

Nekim dečkima ovo je prvi profesionalni meč, a uvijek je dobro čuti savjet od nekoga toliko iskusnijeg.

- Savjet za dečke? Ja im mogu poslužiti kao primjer kako ne treba. Ako ti trener veli da ne bi trebalo, da su veće šanse za poraz, poslušaj trenera, menadžera ili kome već vjeruješ, nemojte biti tvrdoglava mazga ko ja - poručio je Trušček.

U glavnoj borbi večeri bit će Matej Batinić koji se nakon četiri godine izbivanja vraća u kavez protiv neugodnog Dritana Barjamaja (44, 17-21)-.

- Cijelo vrijeme sam aktivan, u dvorani sam non stop. Ta nemogućnost dogovaranja mečeva na vrijeme koja je sad omogućena suradnjom s Forgyjem rezultirala je time da napokon dogovorim meč i krenem s onim što volim. Spremao sam se dobrih dva i pol mjeseca i to ću pokazati - objasnio je Matej pa zaključio:

- Mislim da ring rust tu neće utjecati, moji nastupi u savate boksu su borilačkog tipa i puno je sličnije nego grappling mečevi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu