To je to što me zanima!

Iz Đokovićevog tabora udarili po Federeru: To je mali čovjek!

Rekao sam tada da je Federer veliki šampion, ali mali čovjek. To mislim i danas. U zadnje vrijeme je promijenio odnos, vidio da je pogriješio, rekao je otac Novaka Đokovića o Rogeru Federeru
Vidi originalni članak

Ne vjerujem Federerovim ozljedama. Ozbiljan sam, zaista. Mislim da je on prevara kada se govori o tim ozljedama, rekao je Srđan Đoković, otac srpskog tenisača Novaka Đokovića, piše B92.

Sjetio se on incidenta prije 12 godina kada je Srbija igrala protiv Švicarske u Davis kupu.

Njegov sin tada je igrao protiv Wawrinke, a u petom setu Novak je zatražio medicinski time-out. Federeru se to nije svidjelo i kasnije je Đokovića optužio da je prevarant.

To Srđan nije zaboravio.

- Rekao sam tada da je Federer veliki šampion, ali mali čovjek. To mislim i danas. U zadnje vrijeme je promijenio odnos, vidio da je pogriješio - rekao je Đokovićev otac.

Ipak, dvojica tenisača se dobro slažu danas. Zaigrali su zajedno na Laver Cupu, 'Federerovom' natjecanju koje se održalo u Chicagu.

Parove su za Europu zaigrali Roger Federer i Novak Đoković.

Nije im išlo sve po planu, izgubili su od Kevina Andersona i Jacka Socka, a pritom su shvatili da su malo 'zakržljali' u parovima:

- E zato mi ne igramo parove, brate - započeo je Fedex na prvoj pauzi između gemova, a Novak se nadovezao hvatajući zrak:

- Je*emti. Mislim da mi je srce stalo na tri sekunde - rekao je masirajući se po prsima, nakon čega su nastavili komentirati taktiku protivničkog para. Na kraju su izgubili 6-7, 6-3 i 10-6.

 


 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • cimerrr 10.10.2018.

    Federer je veliki sportaš,ali isto to vrijedi i za Đokovića. U svakom slučaju uvijek navijam za Noleta kad se njih dvojica sretnu,bliži mi je i draži,uostalom prijatelj je i sa svim našim sportašima. Nisam čuo da je Federer podržavao Čilića kad je pao na doping kontroli ili da je Federer navijao za Hrvate na SPu u Rusiji!

  • Delije_KNN 03.10.2018.

    A i ovaj Djokovic senior dipr,ne znam šta se on uopšte javlja!Samo šteti Noletu sa svojim ishitrenim izjavama!

  • kontramrakukontrasili 02.10.2018.

    Novak je jedini penicilin za Federera

Komentiraj...
Vidi sve komentare