To je to što me zanima!

Iz svemira snima baš svaki Duduov korak na treningu

Dosta mu je ozljeda: Uz pomoć GPS-a Arsene Wenger sad prati svakog igrača: koliko se brzo kreće, trči li na prstima ili petama, je li premoren...
Vidi originalni članak

Uz pomoć GPS-a Wenger sad prati svakog igrača: koliko se brzo se kreće, trči li na prstima ili petama, je li premoren...
Pokušavajući odgonetnuti zašto mu se svake godine “pola momčadi” teško ozlijedi, Arsene Wenger provodi eksperiment:prati igrače na treninzima GPS-om. Od ove sezone kondicijski treneri serviraju mu podatke nakon treninga u kampu.
- Wenger je inzistirao na tome zbog mnogo ozljeda. Zaista ne znam kako to funkcionira, time se bave kondicijski treneri. Arsene se nada da će nam to pomoći u prevenciji ozljeda. Svake godine imamo barem trojicu s teškim lomovima - rekao nam je Wengerov pomoćnik Boro Primorac.
Priču o satelitskom praćenju igrača otkrio je izvršni predsjednik Arsenala.
- Na taj način dobijemo podatke ne samo o tome koliko brzo ili koliko dugo igrač trči nego i takozvani “load”, vrijeme koliko je dugo igračevo stopalo na travi dok trči - rekao je Ivan Gazidis i dodao:
- Igrač koji je u formi i nije umoran trči na prstima pa mu je ‘load’ nizak. Ako se počinje sve više oslanjati na pete, stopalo se zadržava na travi sve dulje i raste opasnost od ozljeda.
Pod posebnim je Wengerovim povećalom, GPS-om, i Eduardo da Silva, koji je jučer stigao u Zagreb na pripreme reprezentacije za prijateljsku utakmicu u Austriji u srijedu.
- Ne nosimo ništa u kopačkama nego nam zalijepe čip na leđa. Nakon treninga računalo otkrije sve. Koliko si trčao, koliko puta skočio, apsolutno sve! - rekao je Dudu.

DUDU: VOLIO BIH OSTATI U LONDONU
Ostajem li u Arsenalu? Još je prerano reći. Volio bih ostati, znam da su zadovoljni sa mnom. Osobno, nisam baš zadovoljan sezonom. Nismo osvojili naslov iako smo imali šansu, a i zato što na kraju nisam baš igrao. Zato se veselim reprezentaciji, da končno zaigram, rekao je Eduardo.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • veseljak 15.05.2010.

    Razlog brutalnim ozljedama je zbog nekih maloumnih igraca, koji imaju tanke zivce. Treba uzivati igrati nogomet, kao (nekad) Ronaldinho.

  • user_44620 15.05.2010.

    koje preseravanje

  • alo_mačko 15.05.2010.

    protiv čipova u nogometu, protiv modernog nogometa! kome je do savršenstva nek igra PES ili FIFU, a nas koji volimo nogomet ostavite na miru s tim tehnoloskim \"sra*ima\"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare