To je to što me zanima!

Legende na okupu: Zaigrala opet šampionska generacija

Dinamova generacija iz šampionske 1982. godine okupila se na Maksimiru kako bi zajedno s 'modrima' proslavili dvostruku krunu, sedmi uzastopni naslov prvaka i kup
Vidi originalni članak

U sklopu velike proslave Dinama na maksimirskom su se stadionu prije početka utakmice posljednjeg kola domaćeg prvenstva između Dinama i SPlita na travnjaku okušali igrači iz slavne generacije 1982. U sastavu Plavih i Zlatnih dvije su se momčadi Dinamovih legendi odmjerile snage u čast dvostruke krune 'modrih'.

Kako je dobro vidjeti ih opet! 

Taj toliko puta otpjevani stih Novih fosila najbolje paše upravo ovim legendama, slavnoj generaciji Dinama koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije.

I sada, 30 godina kasnije, okupili su se ponovno kako bi proslavili tri desetljeća od osvajanja naslova. Okupili su se na svom starom okupljalištu u kafiću Carlie. Uz Mlinarića, Hadžića, Bogdana i ostale iz generacije '82., tu su se našli i članovi druge slavne Dinamove generacije. Škorić, Gračanin, Lamza i ostali predstavnici su generacije koja je 1967. godine osvojila Kup velesajamskih gradova što je do dan danas ostao jedini europski naslov 'modrih'. Bio je tu i 'uljez', nešto mlađi kapetan Hrvatske i Dinama Zvone Boban.

Sjeli su, popričali, prisjetili se svojih šampionskih vremena i krenuli put Maksimira. Stadiona koji je njima i njihovim navijačima donio toliko veselja.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Pobitsve 13.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • crniđorđe 13.05.2012.

    Kakva država takva i liga, kakva liga takvi i igrači. Sve što je igrača vrijedilo u Hrvatskoj to su oni koji su igrali još u SFRJ. Šuker, Boban, Zajec, Cico Kranjčar, Vujovići, Gračan. Možda i zaboravih još nekoliko. Prosinečki svakako, Jarni. Ovo danas je cirkus što imate.

  • fantazist 13.05.2012.

    Lijepo je da se u bari hrvatskog nogometa desi i nešto lijepo. A žalosno je da se u ovakvom članku samo jednom rečenicom spominje dinamova dupla kruna. Nadam se da ćemo jednog dana izači iz ovog gliba i da ćemo se vratiti na pune stadione i atmosferu iz 82-e. a svoj obol trebaju dati u prvom redu HNS, uprave klubova, preplaćeni nogometaši i polupismeni pljuvački novinari. A onda ću se i ja vratiti na tribine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare