To je to što me zanima!

Izbornici su 'prevarili' Panini: Pogodili samo dva cijela popisa

Najpoznatiji proizvođač samoljepljivih sličica puno prije popisa izbornika izabrao je po 20 igrača za svaku reprezentaciju. Promašio je petoricu Hrvata i pogodio popise malih reprezentacija
Vidi originalni članak

Najpoznatiji svjetski proizvođač samoljepljivih sličica Panini, vjerojatno ima teži posao od samih izbornika - mjesecima unaprijed mora odrediti sastav momčadi i to ne jedne, nego sviju 24 reprezentacija. Drugim riječima, 20 sličica iz 24 reprezentacije moraju biti spremne i prije konačnih popisa izbornika.

Stoga ne čudi kada dođe do drastičnih srazmjera između konačnih popisa i sličica koje navijači skupljaju. Portal Goal je istražio kakav je Panini bio prognozer.

Ispada da je, sasvim logično, Panini bio u pravu kada su u pitanju 'manje' reprezentacije. Na stranicama Walesa i Austrije su svih 20 sličica igrača koji doista putuju na Euro.

U Albaniji, Slovačkoj, Irskoj i Mađarskoj Panini je promašio jednog nogometaša dok je najviše promašaja imao kod većih reprezentacije, koje imaju i veći roster.

Tako su na čak šest od 20 sličica u Engleskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Turskoj igrači koji nisu pozvani na Euro. U Francuskoj, Rumunjskoj, Švicarskoj, Rusiji, Italiji i Hrvatskoj su po pet igrača koji su na sličicama, ali neće na Euro. To su Dejan Lovren, Josip Pivarić, Mario Pašalić, Alen Halilović i Marko Lešković.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nokia005 02.06.2016.

    Superje ovo za Lovrena,trener je pametno odlucio.

  • jmdelpotro 02.06.2016.

    od igrača mi fale samo njih 5.... Lichsteinter,William Carvalho, Quaresma, Dszuszak i Ross Barkley, sve doktor do doktora hahaha

  • croorc 02.06.2016.

    i Panini ima bolju selekciju od Zdravka i Čačka hahahahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare