To je to što me zanima!

Izbornici uskoro odlaze s kormila, a nema tko doći...

Hrvatska košarkaška, rukometna i nogometna reprezentacija uskoro će ostati bez izbornika. Problem je što nemamo (pravih) nasljednika...
Vidi originalni članak

Sad ću sjesti s ljudima iz Saveza i sve dobro analizirati. Treba napraviti dobar trogodišnji program do OI-ja 2012. jer na SP-u neće biti pritiska, osigurali smo nastup na EP-u. Šansu moraju dobiti novi igrači. Ako se dogovorimo, možda i ostanem, ja volje za rad imam, rekao je Jasmin Repeša nakon poraza od Francuza na Eurobasketu. Ipak, trenutačno je izvjesnije da je Repeša završio svoju izborničku epizodu, a u HKS-u još nemaju pravog nasljednika. Kao glavni kandidat spominje se Dražen Anzulović zato što je bio Repešin zamjenik. No zapravo nitko nema ideju tko bi osim Zule to mogao biti, jednostavno, pravog rješenja u domaćim redovima nema.
Slično je i u rukometu i nogometu. Lino Červar otići će nakon Eura u Austriji iduće godine, a nasljednik nije na vidiku. Favorit javnosti je Irfan Smajlagić, no Pipe nije baš omiljen u rukometnim krugovima. Po košarkaškom principu to bi mogao biti Slavko Goluža jer je bio Červarov zamjenik. Velimir Kljajić, Josip Milković i Zdravko Zovko nisu neka “revolucija”.
Slaven Bilić već je bezbroj puta ponovio da će otići s klupe nakon SP-a. Ne plasiramo li se u Južnu Afriku, Slaven će otići već do kraja godine. Unatoč tome u HNS-u su potpuno nespremni, nemaju baš nikakvu ideju. Zasad je jedini kandidat Igor Štimac, ostalih nema na horizontu. Možda sad bude stranac.


Smajlagić umjesto Červara
Irfan Smajlagić je dugo slovio kao prirodni nasljednik Line Červara na klupi rukometne reprezetacije Hrvatske, no s njim se posvađao i otišao u Egipat. Nisu mu, navodno, skloni niti igrači, a ni u Savezu baš ne kotira dobro. Teško će biti novi izbornik rukometaša.

Anzulović na mjesto Repeše
Sve je izvjesnije da će Repešu na klupi košarkaške reprezentacije naslijediti Dražen Anzulović. No ni iza njega nitko ne može stati sa stopostotnom sigurnošću jer ipak je donedavno vodio belgijski Chaleroi.

Štimac vodi reprezentaciju
Iako utakmice vodi iz svečane lože, Štimac je glavni kandidat jer želi biti izbornik. A nitko mu se u hrvatskom nogometu ne želi zamjeriti.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • kajTB 24.09.2009.

    iako sam za smailagica jer je najbolji nece biti izabran.istina je da ga igraci ne vole samo zato sto ga ne dira tko je tko i kako se zove za razliku od cervara kojem balic dode i opali samarcinu.smajilagic trazi red,rad i disciplinu.a ovaj dolje kaj je napisao da smajilagic nema iskustva bolje suti jer si onda pametniji.raspitaj se malo tko je osvajao prvenstva svijeta sa klincima prije canjuge,tko je izbornik egipta koji je africki prvak itd

  • dboras4 23.09.2009.

    nek ostane kak je bilo i dosad...červar,bilić i repeša.oni su dosad bili ok s tu i tamo nekim kiksom.samo ne štimca za izbornika...pliz

  • the.king 22.09.2009.

    Mislim da je Boban najbolji za nasljednika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare