To je to što me zanima!

Izbornik Anzulović je optimist: Nije još sve izgubljeno za nas

Hrvatski košarkaši nakon poraza od Litve u Osijeku igraju u gostima s Poljacima u ponedjeljak od 21:00. Moraju dobiti taj susret žele li ostati u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo
Vidi originalni članak

Jednostavno, protiv Litve nismo bili dovoljno agresivni. Nismo se uspjeli nametnuti i na kraju su nas potpuno zasluženo pobijedili, rekao nam je jutro nakon poraza u Osijeku Dražen Anzulović, izbornik naših košarkaša.

Zula nam se javio prije puta u Poljsku, na utakmicu koja je Hrvatskoj doista ključna u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine. Nakon poraza od Litve, Hrvatska nema pravo na pogrešan korak. Do kraja kvalifikacija ostalo je još pet kola.

Dvaput ćemo igrati s Poljacima, dvaput s Mađarima i gostovat ćemo u Litvi.

- Nije sve izgubljeno za nas. Nakon ovog poraza moramo se mobilizirati. Računica je jasna, mi moramo do kraja dobiti najmanje četiri od pet utakmica. Ovaj susret s Poljacima je ključan. Neće biti nimalo lako na tom gostovanju, ali nadam se da ćemo se dignuti nakon Litve - kaže Anzulović.

Poljska je u petak na gostovanju uvjerljivo izgubila od Italije, ali kod kuće će sigurno biti puno opasnija. Hrvatska ima jači roster, u momčadi sad ima četiri NBA igrača, predvode je Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Istina, to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Litve, ali moralo bi biti dovoljno za pobjedu protiv Poljske. Ako to izgube, onda praktički ostaju bez šanse za plasman u Kinu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • james woods 16.09.2018.

    Svaki idiot od našeg trenera koji bazira igru na tome da Šarić i Babo vode loptu 15 sec je notorni kreten. Dario treba stajat između trice i sl. bacanja i spuštat lopte na Zubca, kad se skupi obrana povratna na Šarića i Bogdanovića kao spot up šutere.Sve drugo je izgubljen slučaj,jer njih dva loptu vodit ne znaju tj Dario je prespor a Bojan jednostavno to ne zna i ne treba igrati.

  • Robinh000 16.09.2018.

    Bitno je danas dobiti pa se potiče sa Mađarima, i navijat za digiće i Litavce

  • Fahri Musliu Junior 16.09.2018.

    Ugasite košarku. Dok se na obzoru ne pojavi neka super generacija poput one Kukoča, Radje, Petrovića, Perasovića i Komazeca, nema ništa od naše košarke. Jesu li naši juniori prije par godina bili viceprvaci svijeta i predskazana im je bila svjetla budučnost, pa di su sada Mazalin, Slavica, Zubac, Žižić i kumpanija? Ova zadnja dvojica kao nekakvi NBA igrači a protiv Litve niti lagana polaganja ne umiju pogoditi dok oba slobodna bacanja nikad ne pogode. Di je Bender, di je Hezonja? Lijeni su i stagniraju. Nema kvalitetnog rada u klubovima, nema stručnih trenera, nema dobrih uvjeta u manjim sredinama. Nismo u stanju 20 godina proizvesti ejdnog jebenog playa?! Košarka je u Hrvatskoj tek sport broj 10! Na žalost. Ono što su srbi u Košarci mi smo u Nogometu i obrnuto, ono što su oni u Nogometu mi smo u Košarci. Nevejrojatna je činjenica da su u vrijeme SFR Jugoslavije hrvati bili bolji košarkaši od srba, dok su srbi bili bolji od hrvata u nogometu,,,danas se sve to izmiješalo i nema to više nikakve logike. Pazi, nakon raspada Jugoslavije srbi haraju još u vaterpolu i odbojci a hrvati u rukometu i skijanju? Obje su nacije sile u atletici i tenisu?! Tko bi to i pomislio osamdesetih godina proglasili bi ga ludim?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare