Sport

Komentari 18

Izbornik Anzulović je optimist: Nije još sve izgubljeno za nas

Izbornik Anzulović je optimist: Nije još sve izgubljeno za nas

Hrvatski košarkaši nakon poraza od Litve u Osijeku igraju u gostima s Poljacima u ponedjeljak od 21:00. Moraju dobiti taj susret žele li ostati u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo

Jednostavno, protiv Litve nismo bili dovoljno agresivni. Nismo se uspjeli nametnuti i na kraju su nas potpuno zasluženo pobijedili, rekao nam je jutro nakon poraza u Osijeku Dražen Anzulović, izbornik naših košarkaša.

Zula nam se javio prije puta u Poljsku, na utakmicu koja je Hrvatskoj doista ključna u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine. Nakon poraza od Litve, Hrvatska nema pravo na pogrešan korak. Do kraja kvalifikacija ostalo je još pet kola.

Dvaput ćemo igrati s Poljacima, dvaput s Mađarima i gostovat ćemo u Litvi.

- Nije sve izgubljeno za nas. Nakon ovog poraza moramo se mobilizirati. Računica je jasna, mi moramo do kraja dobiti najmanje četiri od pet utakmica. Ovaj susret s Poljacima je ključan. Neće biti nimalo lako na tom gostovanju, ali nadam se da ćemo se dignuti nakon Litve - kaže Anzulović.

Poljska je u petak na gostovanju uvjerljivo izgubila od Italije, ali kod kuće će sigurno biti puno opasnija. Hrvatska ima jači roster, u momčadi sad ima četiri NBA igrača, predvode je Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Istina, to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Litve, ali moralo bi biti dovoljno za pobjedu protiv Poljske. Ako to izgube, onda praktički ostaju bez šanse za plasman u Kinu.

Najčitaniji članci