To je to što me zanima!

Izbornik Belgije: Italija ne igra pravi nogomet, samo kontrira

Italija igra samo na kontra napade. Oni ne igraju pravi nogomet i kada će doći na nekog tko će se braniti, bit će im teško, rekao je izbornik Belgije Marc Wilmots
Vidi originalni članak

Italija je slavila protiv Belgije 2-0 na otvaranju Europskog prenstva. Premda su mnogi vidjeli Belgiju kao favorita, pa čak i jednog od glavnog favorita Eura, Antonio Conte i 'azzurri' pokazali su tko je majstor nogometne taktike. Novi trener Chelseaja taktički je potukao izbornika Belgije Marca Wilmotsa, koji nakon utakmice nije imao riječi hvale za Talijane.

- Ovo je veliko razočaranje za nas. U prvih pola sata nismo im dopustili apsolutno ništa, a stvorili smo nekoliko prilika, iako iz daljine. I onda se dogodila greška u obrani koju su Talijani iskoristili. Alderweireld i Ciman nisu to dobro iskomunicirali - rekao je Wilmots.

Problem po Belgijce bila je kompaktnost Talijana, tranzicija talijanskih nogometaša iz napada u obranu. Malo je prostora bilo za belgijske kontre što se najbolje može očitati prilikom jedne akcije kada je Belgija krenula u kontru na trojicu Talijana. Samo par sekundi poslije, zbog presporog prijenosa Belgijaca, bilo je već sedam Talijana iza lopte.

- Znate da se teško vratiti, a pogotovo protiv Italije. Oni su tako iskusni. Igrali smo puno bolje u drugom poluvremenu, ali nije lako protiv njihove "Juventus obrane".

I u tome leži ključ talijanskog uspjeha. Četvorica nogometaša zadnje linije Italije igraju u istom klubu već dugi niz godina - Buffon, Barzagli, Bonucci i Chiellini. Ako se na to doda Daniele de Rossi, osigurač sredine terena koji svu četvoricu jako dobro poznaje, obrambeni uspjeh je zagarantiran. 

- Italija igra samo na kontra napade. Oni ne igraju pravi nogomet i kada će doći na nekog tko će se braniti, bit će im teško. Moramo gledati naprijed i usredotočiti se na sljedeće dvije utakmice, koje su itekako važne.

Iz izjave iznad može se zaključiti sljedeće: Wilmotsu, zaista, nedostaje još iskustva. Kada je Talijanima, ikada, bio problem igrati na neriješen rezultat? Na Svjetskom prvenstvu 2006. godine dobili su Australiju u osmini finala 1-0 golom Tottija iz penala u 95. minuti, u polufinalu Nijemce nakon produžetaka 2-0 (bilo je 0-0 u regularnom dijelu), a Francuze u finalu nakon penala (bilo je 1-1 u regularnom dijelu).

Jedno je sigurno, a to je da su Talijani stari, iskusni lisci, kojima nije problem 94 minute stajati iza lopte i onda jednim potezom riješiti utakmicu u zadnjim sekundama. To je odlika velikih reprezentacija.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • zahira45 15.06.2016.

    Hahahaha..pobijedio vas ne pravi nogomet, sad kukajte.

  • justEd 14.06.2016.

    da nisi naletio na generaciju nebi te bilo na sp 2014 ni sad u francuskoj nekad je bolji zacepit usta talija te bez i jedne zvijezde pregazila ko plitak potok

  • žaba davi rodu 14.06.2016.

    kako god neigraju nogomet tako su vas sjeb..Ali

Komentiraj...
Vidi sve komentare