Obavijesti

Sport

Komentari 38

Izbornik Belgije: Italija ne igra pravi nogomet, samo kontrira

Izbornik Belgije: Italija ne igra pravi nogomet, samo kontrira
1

Italija igra samo na kontra napade. Oni ne igraju pravi nogomet i kada će doći na nekog tko će se braniti, bit će im teško, rekao je izbornik Belgije Marc Wilmots

VIDEO

Italija je slavila protiv Belgije 2-0 na otvaranju Europskog prenstva. Premda su mnogi vidjeli Belgiju kao favorita, pa čak i jednog od glavnog favorita Eura, Antonio Conte i 'azzurri' pokazali su tko je majstor nogometne taktike. Novi trener Chelseaja taktički je potukao izbornika Belgije Marca Wilmotsa, koji nakon utakmice nije imao riječi hvale za Talijane.

- Ovo je veliko razočaranje za nas. U prvih pola sata nismo im dopustili apsolutno ništa, a stvorili smo nekoliko prilika, iako iz daljine. I onda se dogodila greška u obrani koju su Talijani iskoristili. Alderweireld i Ciman nisu to dobro iskomunicirali - rekao je Wilmots.

Problem po Belgijce bila je kompaktnost Talijana, tranzicija talijanskih nogometaša iz napada u obranu. Malo je prostora bilo za belgijske kontre što se najbolje može očitati prilikom jedne akcije kada je Belgija krenula u kontru na trojicu Talijana. Samo par sekundi poslije, zbog presporog prijenosa Belgijaca, bilo je već sedam Talijana iza lopte.

- Znate da se teško vratiti, a pogotovo protiv Italije. Oni su tako iskusni. Igrali smo puno bolje u drugom poluvremenu, ali nije lako protiv njihove "Juventus obrane".

I u tome leži ključ talijanskog uspjeha. Četvorica nogometaša zadnje linije Italije igraju u istom klubu već dugi niz godina - Buffon, Barzagli, Bonucci i Chiellini. Ako se na to doda Daniele de Rossi, osigurač sredine terena koji svu četvoricu jako dobro poznaje, obrambeni uspjeh je zagarantiran. 

Belgium v Italy - EURO 2016 - Group E

- Italija igra samo na kontra napade. Oni ne igraju pravi nogomet i kada će doći na nekog tko će se braniti, bit će im teško. Moramo gledati naprijed i usredotočiti se na sljedeće dvije utakmice, koje su itekako važne.

Iz izjave iznad može se zaključiti sljedeće: Wilmotsu, zaista, nedostaje još iskustva. Kada je Talijanima, ikada, bio problem igrati na neriješen rezultat? Na Svjetskom prvenstvu 2006. godine dobili su Australiju u osmini finala 1-0 golom Tottija iz penala u 95. minuti, u polufinalu Nijemce nakon produžetaka 2-0 (bilo je 0-0 u regularnom dijelu), a Francuze u finalu nakon penala (bilo je 1-1 u regularnom dijelu).

Jedno je sigurno, a to je da su Talijani stari, iskusni lisci, kojima nije problem 94 minute stajati iza lopte i onda jednim potezom riješiti utakmicu u zadnjim sekundama. To je odlika velikih reprezentacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao