To je to što me zanima!

Izbornik ozbiljno razmišlja o igri s jednim napadačem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Izbornik Slaven Bilić u utorak je raspoložen stigao na novinarsku konferenciju, gdje je govorio o stanju momčadi i našim sljedećim protivnicima
Vidi originalni članak

Izbornik još nije otkrio kakvu će momčad poslati na Nijemce, ali je priznao da ozbiljno razmatra mogućnost da istrčimo sa samo jednim napadačem i pet igrača u vezi. I dalje se kalkulira hoće li igrati Vukojević ili Kranjčar, Rakitić ili drugi napadač, ostaje li Pranjić... Bilić još nije odlučio.
- Igra s jednim napadačem je jedna od varijanti koju smo koristili u kvalifikacijama i u pripremnim utakmicama. Tako smo, uostalom, završili utakmicu protiv Austrije. Imamo nekoliko varijanti koje treniramo još od Livorna i ostat ćemo u tim gabaritima i u sljedećoj utakmici.
U prvom planu je u ponedjeljak i utorak bilo gledanje DVD-a utakmice Njemačka - Poljska. Prvo su u ponedjeljak Bilić i suradnici gledali cijelu utakmicu, pa je do dva sata ujutro montažer složio filmić od 35 minuta. Izbornik je upozorio igrače i na manjkavosti u našoj igri. Razgovor s igračima trajao je oko sat i pol.
- Na papiru smo dvije 'al pari' reprezentacije. Mislim da će naš dvoboj odlučiti čvrstoća i kompaktnost. U svakom segmentu možemo im parirati, što smo već pokazali igrajući s protivnicima koji su u njihovu rangu. Ni za koga od njih ne možemo reći da je protiv Poljske briljirao, no u sustavu su dovoljno dobri i nikad im ne puca igra. Zato ih je teško kontinuirano pritiskati. Ne gube prečesto loptu, ne izgledaju spektakularno, no to je Njemačka. Igraju uredan nogomet, potpuno preslikan iz knjiga. Zato i jesu favoriti - rekao je Bilić u analizi njemačke momčadi. Zna kako Hrvatska mora igrati.
- Moramo biti puno bolji nego protiv Austrije. I bit ćemo! Imat ćemo šansu ako više igrača bude ulazilo u završnicu. Prednost nam je što znamo pozitivno iskakati iz unaprijed određenih sistema. U obrani ćemo sigurno biti gušći - kaže izbornik i dodaje:
- Mi ćemo igrati svoju igru. Od Livorna se sastajemo s različitim protivnicima i u većini slučajeva nismo mijenjali način igre. Isto tako, u većini smo slučajeva uspijevali nametnuti svoju igru.
Zaključno, izbornik silno vjeruje u svoju momčad.
- Očekujem da ćemo odigrati, uvjetno rečeno, rasterećenu utakmicu. Mi i dalje 'moramo', ali pritisak je pozitivan. Imali smo dug sastanak i znamo što nije bilo dobro. Tjelesno smo i psihički spremniji nego prije Austrije. Ne vidim razloga da ne odigramo ravnopravno s velikim protivnikom koji nas čeka - završio je Slaven.

S LUKOM JE SVE U REDU
Bez Luke Modrića Hrvatska nije momčad za velike stvari, priznao je u ponedjeljak i sam izbornik. Baš u ponedjeljak je Luka zbog istegnuća tetive trenirao odvojeno. Razlog za brigu?
- Modrić je trenirao odvojeno jer je dobio udarac u zglob, ali danas je dobro. Radio je s fizioterapeutima, a popodne će normalno trenirati - rekao je Bilić

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare