To je to što me zanima!

Izbornik s najviše medalja: Tucak je prestigao i Červara

Tucak je osvojio 53 posto svih vaterpolskih medalja Hrvatske. Otkako je na klupu sjeo nakon Rudićevog olimpijskog zlata u Londonu, u vitrine je stavio svjetsko i europsko zlato kao dvije najznačajnije
Vidi originalni članak

U subotu nešto prije 17 sati saznat ćemo je li zlato ili srebro, jesmo li treći puta svjetski prvaci ili drugi puta viceprvaci. U svakom slučaju, Hrvatska je već osvojila 17. medalju na velikim natjecanjima. Od prve u Atlanti 1996. do zadnje u Dohi prošlo je 28 godina. A 53 posto svih hrvatskih medalja na klupi je potpisao Ivica Tucak. Ova mu je, naime, već deveta!

Tucak je, još nakon nedavnog europskog srebra u Zagrebu, postao izbornik s najviše medalja u našim vodećim momčadskim loptačkim sportovima. Prestigao je i Linu Červara koji je s rukometašima osvojio sedam.

Šibenski stručnjak već je dugo i uvjerljivo najdugovječniji izbornik, na klupi mu teče 12. godina. Otkako je na nju sjeo nakon Rudićevog olimpijskog zlata u Londonu, u vitrine je stavio svjetsko i europsko zlato, zatim olimpijsko, svjetsko i europsko srebro te dvije svjetske bronce uz jednu europsku. Upravo mu je svjetska bronca iz Barcelone 2013. bila i prva medalja.

Danas će protiv Italije povesti 'barakude' u šesto izborničko finale. U dva je pobijedio, u tri izgubio. Vrijeme da se taj omjer ujednači... 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 17.02.2024.

    BRAVO BARAKUDE NAJBOLJI STE

  • Slajzerizer 17.02.2024.

    Ne mogu vjerovati da ovakvu neznalicu i budalu drže na klupi Hrvatske.Sva sreća što vaterpolo igraju 3-4 države pa smo u najgorim kombinacijama 5/6 ili u najboljim 1/2.Preočigledno ovisimo o samim igračima tako da Tucak samo paradoira,to je nula od trenera i samo ga politika gura i drži.On nikad nije bio ni igrač niti je nešto napravio zato marš s njim.

  • xOOx 16.02.2024.

    matematika stoji, al odnosi ne... jbg nije isto imati X medalja u sportu koje igra 6 ili 100 zemalja (brojke su bacenen samo radi usporedbe i nisu stvarne)

Komentiraj...
Vidi sve komentare