To je to što me zanima!

Izbornik Tucak o porazu: Nama sad počinje ono pravo na SP-u

Bili smo blizu, ali smo onda napravili neke greške koje se ne smiju događati na ovoj razini i to nas je koštalo pozitivnog rezultata, objasnio je izbornik 'barakuda'
Vidi originalni članak

Nakon 10-12 poraza od Mađarske u ključnoj utakmici za prvo mjesto u skupini C na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Fukuoki izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak izjavio je kako još uvijek vjeruje o dobar konačni rezultat na ovom natjecanju iako njegove igrače do njega sada čeka teži put.

KOMENTAR Mađare smo u skupini dobili samo jednom!? Sada nas čeka paklen put do medalje...

- Mađari su bili bolji danas. Mi smo čitavu utakmicu bili u negativnom ritmu jureći rezultat. Bili smo blizu, ali smo onda napravili neke greške koje se ne smiju događati na ovoj razini i to nas je koštalo pozitivnog rezultata - rekao je Tucak.

Porazom od Mađarske aktualni europski prvaci neće izboriti izravni plasman u četvrtfinale već će morati igrati osminu finala.

 - Ovo je tek druga utakmica na turniru, tek počinje ono pravo. Sada ćemo imati jednu eliminacijsku utakmicu više. Mislim da se možemo 'posložiti' u nekim stvarima u kojima smo danas mogli biti bolji. Primili smo četiri ili pet golova doslovno na isteku napada, što je stvar pada koncentracije.

Kapetan Ivan Krapić realno je sagledao događaje u bazenu:

- Od početka nismo bili pravi, falio nam je gol-dva u prvom poluvremenu kako bismo ostali u egalu. Cijelu utakmicu smo lovili rezultat, stigli do minus jedan i riskirali u posljednjem napadu. Vjerujem da ćemo biti pravi do osmine finala. Osim što nismo bili pravi u napadu, primili smo i nekoliko nesretnih golova.

Sličnog su mišljenja i ostali hrvatski reprezentativci.

POKUŠAJ IZ FUKUOKE Navijači Hajduka s tribina zazivali Perišića i na utakmici 'barakuda' u Japanu: 'Vrime je'

- Loš ulazak u utakmicu i činjenica da smo u svakoj četvrtini primili gol par sekundi prije kraja nas je koštalo poraza, ali mislim da je generalno ipak ovo bilo dobro - kazao je Filip Kržić, a dodao Andrija Bašić:

- Mađari su među tri najveća favorita turnira. Ne možemo biti zadovoljni jer smo izgubili, ali možemo biti zadovoljni jer imamo dosta prostora za napredak, pogotovo u igri s igračem više.

Rino Burić je u posljednjoj minuti malo 'zakuhao' utakmicu, ali 'barakude' ipak nisu uspjele do izjednačenja.

- Mađari su bili bolja ekipa u bazenu. Mlako smo ušli u utakmicu, stalno lovili zaostatak. Mislim kako ništa nije izgubljeno, treba dignuti glavu gore. Idemo u osminu finala, ali prije toga se moramo i dobro pripremiti za Japan koji je uvijek težak protivnik, pogotovo na domaćem terenu. Sada nas čeka teži put, ali mi smo odlična ekipa i sada to treba pokazati u bazenu. Atmosfera u reprezentaciji je jako dobra - zaključio je.

Hrvatska će sljedeći nastup na SP imati u petak protiv domaćina Japana, a zatim slijedi osmina finala u nedjelju protiv druge ili treće reprezentacije iz skupine D, a to će biti Srbija ili Crna Gora.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • domačapuca 19.07.2023.

    ..znali smo unaprijed..

  • 19.07.2023.

    Ko ovog gura toliko? Pa taj je trebao dobit otkaz prije 5 godina.

  • liliZG2.0 19.07.2023.

    začepi tucak

Komentiraj...
Vidi sve komentare