To je to što me zanima!

Izbornik Zlatko Dalić u Splitu je otkrio plan priprema za SP

Mi smo Hrvati kao nacija jako ambiciozni, želimo biti najbolji, svjetski prvaci i to je sve normalno. I ja sam ambiciozan čovjek, i ja želim najbolje, ali prvi i osnovni cilj je proći skupinu, a ključ je Nigerija
Vidi originalni članak

Danas se u splitskom hotelu Zagreb održava seminar za nogometne trenere u organizaciji HNS – središta Split, a u organizaciji glavnog instruktora Ivana Gudelja, na kome su među predavačima izbornik Zlatko Dalić, dopredsjednik europske udruge trenera Fredi Fiorentini i direktor nogometne Akademije HNS-a Vatroslav Mihačić.

- Preko 20 godina sam instruktor HNS-a, 18 godina sam bio izbornik mlađih dobnih uzrasta, i mogu slobodno ustvrditi kako je ovaj sustav koji smo uspostavili iznimno učinkovit. Kroz ovaj sustav su prošli manje-više svi hrvatski reprezentativci osim Ivana Rakitića, i zato je on bolji od većine sustava, pa i od španjolskog, koji je jedan od najboljih u Europi, jer kroz naše mlađe selekcije prolazi veći postotak seniorskih reprezentativaca nego kroz njihove – kazao je Gudelj, posebno ponosan što je na seminar doveo izbornika Dalića, koji je održao predavanje o pripremama za SP u Rusiji.

- Bio sam na puno seminara, učio sam od drugih, tako će i danas netko učiti i od mene – kazao je izbornik Dalić, koji je trenerima održao predavanje na temu 'Analiza i priprema hrvatske reprezentacije za SP u Rusiji'

Izborniče što trenutno radite?

- Pratim formu i utakmice naših kandidata, putujem na razgovore s njima, za vikend ću uživo gledati i ogled Dinama i Hajduka... Do Rusije je još puno vremena, ali i posla je puno, samo se nadamo da će svi igrači biti zdravi i spremni. A ako je to tako, mi nemamo razloga za zabrinutost.

Skupina je zahtjevna, možete li je proći?

- Mi smo kao nacija jako ambiciozni, želimo biti najbolji, svjetski prvaci, i to je sve normalno. I ja sam ambiciozan čovjek i želim najbolje. Ali prvi i osnovni cilj je proći skupinu. Prva utakmica protiv Nigerije je ključ svega, nakon toga protiv Argentine ne možemo tražiti puno, to će biti najlakša utakmica u skupini u kojoj nemamo što izgubiti, i na koncu Island, do koga sve već može biti riješeno.

Kakav je plan priprema?

- Plan i program ćemo definirati tek nakon povratka s turneje u Americi. Bit će još dosta vremena, a na SP želimo otići spremni.

Koliko je izvjestan ogled u lipnju s Brazilom u Liverpoolu?

- Meni trebaju jake utakmice i zato želim jakog protivnika u tom terminu. Radi se na tome ali ja to ne mogu komentirati. Kad se nešto bude znalo, HNS će to i službeno objaviti.

Ima li novih imena među kandidatima?

- O imenima ne bih govorio, znam da je to javnosti interesantno, ali moj put i način rada je da to čuvam za sebe. Kad bude gotovo popis igrača, ja ću ga javno objaviti. Jednako kao i popis ljudi u stožeru. Imam svoje zahtjeve od kojih ne odustajem, zna se što i kako hoću, a svoje stavove ne mijenjam.

Kako komentirate malu minutažu mlađih igrača Pjace, Roga, Vlašića?

- Šteta, jer oni su naša budućnost, igrači koji će nas nositi sljedećih deset godina. Ali ja nisam njihov savjetnik, ne mogu im govoriti što i kako da rade. Ja sam izbornik, izabrat ću ono što mi treba, možda i neke s manjom minutažom...

Kako komentirate novi incident Brozovića s navijačima?

- Neću to komentirati, kad bih ja komentirao svakog igrača, daleko bi me to odvelo. Ja vjerujem svojim igračima.

Kad će reprezentacija zaigrati na Poljudu?

- Ako Bog da, uskoro. Nije na meni da odlučujem o tome, niti ja imam presudnu ulogu pri izboru, ali moj je cilj da reprezentacija igra i na Poljudu.

Što bi poručili Hajduku za 107. rođendan?

- Sretan rođendan i da mu navijači budu podrška kao što su uvijek biti, pa i više od toga. Kad čovjek dođe na Poljud, naježi se od emocija koje šire navijači i nadam se da će im Hajduk uskoro uzvratiti s nekim trofejem. Kopić je napravio dosta pomaka, svaka im čast na rezultatima u zadnje vrijeme, ali prava će slika biti za vikend, na Maksimiru. Dinamo ima veliku bodovnu prednost i pravu momčad, i bit će to pravi derbi. Više od toga vam ne mogu reći jer sam sad u drugoj ulozi, ja sam sad samo objektivni promatrač i jedino što želim je da to bude prava utakmica.

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • NIJESAM 12.02.2018.

    Ok. Na sljedećem turniru smo kudikamo jači i spremniji. Serviser nije vise tu,sta nam fali više..

  • Iskrivljena antena 12.02.2018.

    Šteta što nema Estonije

  • Najbolji_Veznjak_Svijeta 12.02.2018.

    Osvojiti SP hahahha ovo je postalo smijesno...Ako prodemo u osminu finala to nam je plafon,i onda molit Boga da Francuzi nemaju svoj dan i da izgubimo mimimalnom razlikom...pored Francuske,Njemacke,Brazila,Spanjolske,Belgije i Argentine cak i neke jace repke od nas poput Urugvaja,Kolumbije,Engleske,Portugala...nemaju sto trazit u Rusiji...Mi nemamo nikakav povod da bi ocekivalo neki veliki rezultat u Rusiji,2 glavna igraca Modric i Rakitic nisu niti medu 5 najboljih igraca svojih klubova,tek obicni kotacici,recimo Belgija ima vise igraca koji su bas najbolji igraci svog kluba:KDB je najbolji igrac Citya,najbolji veznjak svijeta i jedan od 3 glavna kandidata za Zlatnu Loptu,Hazard je najbolji igrac Chelsea,Nainggolan je ako ne najbolji igrac Rome onda 2.najbolji...Kod nas je mozda eventualno Rebic medu 2-3 najbolja igraca mocnog Frankfurta,a i to he upitno.Svi nasi napadaci zajedno nemaju ove sezone golova kao recimo Salah ili Kane...Urugvajski tandem Suarez-Cavani ima vec 72 zabijena golova na kontu...sto tek Urigvajci mogu ocekivat od svoje repke!Spustite se malo na zemlju i nemojte dizat Euroriju jer nam slijedi repriza 2014.Zapamtite ovaj komentar!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare