Obavijesti

Sport

Komentari 32

Izbornik Zlatko Dalić u Splitu je otkrio plan priprema za SP

Izbornik Zlatko Dalić u Splitu je otkrio plan priprema za SP
1

Mi smo Hrvati kao nacija jako ambiciozni, želimo biti najbolji, svjetski prvaci i to je sve normalno. I ja sam ambiciozan čovjek, i ja želim najbolje, ali prvi i osnovni cilj je proći skupinu, a ključ je Nigerija

VIDEO

Danas se u splitskom hotelu Zagreb održava seminar za nogometne trenere u organizaciji HNS – središta Split, a u organizaciji glavnog instruktora Ivana Gudelja, na kome su među predavačima izbornik Zlatko Dalić, dopredsjednik europske udruge trenera Fredi Fiorentini i direktor nogometne Akademije HNS-a Vatroslav Mihačić.

- Preko 20 godina sam instruktor HNS-a, 18 godina sam bio izbornik mlađih dobnih uzrasta, i mogu slobodno ustvrditi kako je ovaj sustav koji smo uspostavili iznimno učinkovit. Kroz ovaj sustav su prošli manje-više svi hrvatski reprezentativci osim Ivana Rakitića, i zato je on bolji od većine sustava, pa i od španjolskog, koji je jedan od najboljih u Europi, jer kroz naše mlađe selekcije prolazi veći postotak seniorskih reprezentativaca nego kroz njihove – kazao je Gudelj, posebno ponosan što je na seminar doveo izbornika Dalića, koji je održao predavanje o pripremama za SP u Rusiji.

- Bio sam na puno seminara, učio sam od drugih, tako će i danas netko učiti i od mene – kazao je izbornik Dalić, koji je trenerima održao predavanje na temu 'Analiza i priprema hrvatske reprezentacije za SP u Rusiji'

Izborniče što trenutno radite?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pratim formu i utakmice naših kandidata, putujem na razgovore s njima, za vikend ću uživo gledati i ogled Dinama i Hajduka... Do Rusije je još puno vremena, ali i posla je puno, samo se nadamo da će svi igrači biti zdravi i spremni. A ako je to tako, mi nemamo razloga za zabrinutost.

Skupina je zahtjevna, možete li je proći?

- Mi smo kao nacija jako ambiciozni, želimo biti najbolji, svjetski prvaci, i to je sve normalno. I ja sam ambiciozan čovjek i želim najbolje. Ali prvi i osnovni cilj je proći skupinu. Prva utakmica protiv Nigerije je ključ svega, nakon toga protiv Argentine ne možemo tražiti puno, to će biti najlakša utakmica u skupini u kojoj nemamo što izgubiti, i na koncu Island, do koga sve već može biti riješeno.

Kakav je plan priprema?

- Plan i program ćemo definirati tek nakon povratka s turneje u Americi. Bit će još dosta vremena, a na SP želimo otići spremni.

Koliko je izvjestan ogled u lipnju s Brazilom u Liverpoolu?

- Meni trebaju jake utakmice i zato želim jakog protivnika u tom terminu. Radi se na tome ali ja to ne mogu komentirati. Kad se nešto bude znalo, HNS će to i službeno objaviti.

Ima li novih imena među kandidatima?

- O imenima ne bih govorio, znam da je to javnosti interesantno, ali moj put i način rada je da to čuvam za sebe. Kad bude gotovo popis igrača, ja ću ga javno objaviti. Jednako kao i popis ljudi u stožeru. Imam svoje zahtjeve od kojih ne odustajem, zna se što i kako hoću, a svoje stavove ne mijenjam.

Kako komentirate malu minutažu mlađih igrača Pjace, Roga, Vlašića?

- Šteta, jer oni su naša budućnost, igrači koji će nas nositi sljedećih deset godina. Ali ja nisam njihov savjetnik, ne mogu im govoriti što i kako da rade. Ja sam izbornik, izabrat ću ono što mi treba, možda i neke s manjom minutažom...

Kako komentirate novi incident Brozovića s navijačima?

- Neću to komentirati, kad bih ja komentirao svakog igrača, daleko bi me to odvelo. Ja vjerujem svojim igračima.

Kad će reprezentacija zaigrati na Poljudu?

- Ako Bog da, uskoro. Nije na meni da odlučujem o tome, niti ja imam presudnu ulogu pri izboru, ali moj je cilj da reprezentacija igra i na Poljudu.

Što bi poručili Hajduku za 107. rođendan?

- Sretan rođendan i da mu navijači budu podrška kao što su uvijek biti, pa i više od toga. Kad čovjek dođe na Poljud, naježi se od emocija koje šire navijači i nadam se da će im Hajduk uskoro uzvratiti s nekim trofejem. Kopić je napravio dosta pomaka, svaka im čast na rezultatima u zadnje vrijeme, ali prava će slika biti za vikend, na Maksimiru. Dinamo ima veliku bodovnu prednost i pravu momčad, i bit će to pravi derbi. Više od toga vam ne mogu reći jer sam sad u drugoj ulozi, ja sam sad samo objektivni promatrač i jedino što želim je da to bude prava utakmica.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića