To je to što me zanima!

Izradio transparent Nicolieru u čast: Jean-Michelov nećak slikao se s njim, ponosan je

Transparent sam naručio u Posušju u Atelieru Jukić. Koštao je 70 eura, a dobio sam ga krajem svibnja. Transparent posvećen Nicolieru ići će na sve utakmice u kojima će Hrvatska igrati s Francuskom, kaže vlasnik
Vidi originalni članak

Hrvatska je nogometna reprezentacija prije nekoliko dana na prepunom Poljudu remizirala s Francuskom (1-1). Na tribini se pojavio transparent posvećen heroju Domovinskog rata, Francuzu Jean-Michelu Nicolieru. Na transparentu stoji poruka "Merci".

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska pobijedila Francuze prvi put

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kao 25-godišnjak ubijen je na Ovčari, zajedno sa 199 drugih hrvatskih branitelja. Njegova hrabrost i odluka da stane na pravu stranu u "ratu koji nije njegov" ostala je upamćena do današnjeg dana. Isti transparent viđen je u Parizu na utakmici istih takmaca.

- Transparent sam naručio u Posušju u Atelieru Jukić. Koštao je 70 eura, a dobio sam ga krajem svibnja. Transparent posvećen Nicolieru ići će na sve utakmice u kojima će Hrvatska igrati s Francuskom. Bilo da se radi o nogometu, rukometu... - priča nam vlasnik transparenta Stjepan Antunović, hrvatski navijač s austrijskom adresom.

Antunović je spomenuti transparent nosio u Splitu, a njegov prijatelj Milan Katanušić u Parizu.

- Na žalost, zbog poslovnih termina nosam mogao otputovati u Francusku, pa sam transparent dao prijatelju koji je išao na utakmicu - kazao nam je Antunović.

Jesu li na Francuzi na transparentu prepoznali Nicoliera?

- Većina Francuza pitala je tko je to na transparentu. Nisu znali za pokojnog i njegovu sudbinu. Međutim, javila mi se obitelj Nicolier porukama putem Facebooka. Pucaju od ponosa - rekao je Stjepan.

Katanušić, koji je odnio transparent u Pariz, tom je priliko imao čast upoznati obitelj Nicoliera i s njima navijati, a susret sa nećakom heroja Domovinskog rata, Leom, ovjekovječio je fotografijom.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • KyleRittenhouse 19.06.2022.

    Neka ti je vjecna slava. Hvala ti!

  • landoflunatics 19.06.2022.

    Žao mi je dečka, taj osmijeh, i dok sam gledao dokumentarce o njemu vidjelo se da je dobrica. Volio bih da nikada nije došao ovdje i da je ostao živ. Dečko treba dobiti ulicu u glavnom gradu a ne onaj zločinac Tito za kojeg se bore Tomašević i ekipa. Jedan je dao život za tuđu zemlju dok je drugi dao sve od sebe da Hrvati nikada nemaju svoju državu, kao što je više puta govorio.

  • 19.06.2022.

    Istinski heroj. Zaista poštovanje i naklon do poda. Nije pitao za povlastice niti mirovine niti invalidnine niti popuste na upis njegove buduće djece na škole i fakultete niti tražio dionice državnih tvrtki …nije ovu državu koštao niti centa a darovao je najviše sto je mogao-svoj život za hrvatski narod…E to su PRAVI heroji naravno nije jedini ima ih još i treba pričati o njima….samo o njima sto se mene tiče. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare