To je to što me zanima!

Izvršni odbor odlučio: Širića i Djedovića smijenili s dužnosti

Zorislav Srebrić rekao je kako su, prema odluci Izvršnog odbora, Željko Širić i Stjepan Djedović razriješeni svojih dužnosti i prije okončanja USKOK-ove istrage
Vidi originalni članak

Vrh HNS-a prilično pokušava elegantno "oprati ruke" od Željka Širića i Stjepana Djedovića, sudačkih šefova koji su uhićeni nakon što su od Hajdukova predsjednika Hrvoja Maleša uzeli obilježene novčanice. Jednostavno su ih šutnuli s funkcija ni ne čekajući da se okonča istraga.

- Širić i Djedović razriješeni su dužnosti i prijavit ćemo ih disciplinskoj komisiji HNS-a. Širić se razdužuje sa dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca, kao i Stjepan Djedović kao član komisije. Izvršni odbor je raspustio svoju Sudačku komisiju i uskoro će morati izabrati novu  - rekao je tajnik Zorislav Srebrić nakon izvanredne sjednice Izvršnog odbora HNS-a.

- Za sada ne dovodimo u pitanje regularnost natjecanja. Promjene su moguće nakon okončanja postupka. Nismo razgovarali o ostavci Vlatka Markovića, razgovarali smo da brzo saniramo situaciju - dodao je Srebrić.

Zoran Cvrk, HNS-ov povjerenik za sigurnost i čelnik za integritet natjecanja, potvrdio je da su neki od ljudi iz Izvršnog odbora već surađivali s USKOK-om u ovom slučaju.

- Jest, kontakata je bilo, a od sutra očekujemo punu suradnju u vezi dvojice osumnjičenih - rekao je Cvrk.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • krticazg 12.12.2011.

    Razriješili su ih dužnosti, a da im još uopće nije dokazana krivnja jer su u ovoj fazi samo osumnjičeni? To je nehotično praktički priznanje da oni znaju nešto od ranije, odnosno da su 100% sigurni da je USKOK u pravu. Ako to nisu ranije prijavili a znali su, automatski su sudionici.

  • sele10 11.12.2011.

    ove u HNS-u treba oprati dobro al varkinom

  • nera13 11.12.2011.

    Po meni je onda ovo prvenstvo totalno neregularno. Ili su sudije po nalogu one dvojice sudile protiv Hajduka,da iskamče lovu ili su sudile u pojedinim utakmicama za Hajduk da pokažu kako će to biti ako ovaj plati. U bilo kojem slučaju prvenstvo je neregularno. Nije li?

Komentiraj...
Vidi sve komentare