To je to što me zanima!

Jadranska liga u vaterpolu kreće nakon dugo čekanja

Igraju se 22 kola, pobjednik će biti momčad koja će skupiti najviše bodova. Iz tog natjecanja mjesta će se prenositi i u naše domaće prvenstvo
Vidi originalni članak

Ovim natjecanjem dobit ćemo i veći broj kvalitetnih utakmica, samim time i igrački napredak, komentar je apsolutno svih klubova na Jadransku ligu, koja počinje danas crnogorskim obračunom Budvanska Rivijera - Primorac. Mladost i Jug CO dobit će po šest teških utakmica jer crnogorska klupska trojka krupnim koracima prati reprezentativne uspjehe i ulaganja. S druge strane, igrači manjih klubova, poput Medveščaka, Mornara, Jadrana i Poška, sigurno će puno brže stasati uz ovakvo natjecanje nego što je samo domaća liga. Cijeli ovaj projekt velikim dijelom financijski će “pogurati” nacionalni savezi, koji će snositi više od pola ukupnih troškova natjecanja. A jamstvo maksimalne ozbiljnosti naših klubova je i odluka HVS-a da se hrvatsko prvenstvo neće igrati, nego da će Jadranska liga biti filter za doigravanje. Tako će se nakon 22 odigrana kola, koliko traje Jadranska liga, pozicije prenijeti u doigravanje.
Najbolji hrvatski klub imat će i prednost domaćeg terena u polufinalnoj i finalnoj seriji domaćeg prvenstva. Iako još nije odigrana niti jedna sekunda ovog natjecanja, jasno je da je ovo odličan potez koji će svima donijeti jako puno.

MLADOST - Kao i u svako natjecanje, tako i u Jadransku ligu idu sa samo jednim ciljem - osvojiti je. Trener Bonačić zna kako se to radi, a ključni čovjek ove “nove” Mladosti trebao bi biti jedan od najboljih svjetskih centara, Igor Hinić, koji je stigao iz Brescije.
JUG - Neosporno je da Jug CO i ove godine ima odličnu momčad, ali za razliku od prijašnjih, ima i veliku trenersku nepoznanicu. Elvis Fatović ima puno znanja, ali jako malo trenerskog iskustva. Na njegovu žalost, Jug nije klub koji će ga dugo čekati, oni trofeje žele odmah.
MEDVEŠČAK - Mlada momčad ima nekoliko juniorskih i kadetskih reprezentativaca, ali za ovaj nivo natjecanja još je preslaba. No uz ovakve utakmice mogla bi uskoro biti dobra.
PRIMORAC - Aktualni prvak Crne Gore ove sezone još je jači. U momčadi imaju pregršt crnogorskih reprezentativaca, doveli su Steinmetza i Kissa, imaju dva Hrvata - Pavlovića i Šetku.
BUDVANSKA RIVIJERA - Klub ima velike ambicije u novoj sezoni, uložili su mnogo, na klupu doveli našeg Veselina Đuhu. U momčadi imaju samo jednog Hrvata,  Marina Franičevića.
KOPER - Slovenski klubovi iz godine u godinu sve više ulažu u vaterpolo, ali još su samo prosjek. Jadransk liga za njih će biti veliko iskustvo, ali teško mogu računati na neki zapaženiji rezultat. Momčad većinom čine domaći igrači.
ŠIBENIK - U rukama nekoga drugog ova momčad možda i ne bi puno napravila, ali Ivica Tucak s njima radi čuda. Cijela momčad uživa u njegovu radu, a to se u konačnici i te kako dobro vidi u bazenu. I ovdje bi mogli puno.
JADRAN - Donedavno slavnom klubu danas ne cvjetaju ruže. Momčad im je prosječna, možda za nijansu i ispod toga, ali oni od Jadranske lige prije svega očekuju skupljanje iskustva.
MORNAR - Klub koji ima odličnu školu vaterpola, ali nema novca da ono što stvori zadrži. Ima solidnu momčad, ali teško je očekivati da bi mogao u Jadranskoj ligi napraviti nešto više.
POŠK - Nekadašnji europski prvak proživljava najteže dane od osamostaljenja Hrvatske. Do posljednje sekunde skupljali su momčad za početak lige, ali financijski jako loše stoje.
PRIMORJE - Kao i toliko puta dosad, Primorje će biti momčad koja može nekima pomrsiti račune, ali nemaju potencijala za velike dosege. Jedini igrač ekstra klase je Samir Barač, ostali su “samo” solidni.
JADRAN - Momčad iz Herceg Novog u svojim redovima ima čak četiri Hrvata (Perčinić, Elez, Premuš, Jelača), a ovo ljeto doveli su i dugogodišnjeg igrača Mladosti Jesseja Smitha.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mirni1 26.09.2008.

    nije nas bilo teško s njima u vodu natjerat. koji glupi tekst , koji sugerira na podizanju kvalitete naših klubova. moš mislit. pa kaj nismo s mađarima u istoj ligi????

Komentiraj...
Vidi sve komentare