To je to što me zanima!

Jakirović je pobijedio Rožmana i Bišćana, a Keka je 'smijenio'

Felipe Pires je kvalitetan igrač, prošao je cijele pripreme s Hoffenheimom. Opet pobjeda sa minimalnih 1-0? Može! Odmah bih potpisao da sa tim rezultatom napokon dobijemo i Goricu, kaže Rožman
Vidi originalni članak

Rijeka je dosta senzacionalno izbacila Dinamo u četvrt-finalu Kupa, s 1-0. Nakon toga kod kuće je u HNL-u pobijedila i Slaven Belupo, 1-0. U nedjelju ide u goste Gorici, a trener Simon Rožman na pitanje o nastavku takve serije odgovara u milisekundi: 'Pobjeda 1-0 kod Gorice? Može! Odmah bih potpisao'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka, dakle, polako nalazi proljetnu formu i formaciju, dobila je veliko pojačanje u Brazilcu Felipeu Piresu (pravo nastupa imat će nakon Gorice), napokon je proigrao Velkovski, mladi su sve goropadniji, a vraća se i oporavljeni kapetan Gorgon.

Van stroja još su zimsko stopersko pojačanje Galović, play-maker Pavičić i najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti, golman Andrej Prskalo. Sva trojica na raspolaganje se stavljaju sljedeći tjedan.

STIGAO FELIPE PIRES Razbio je Rijeku na Rujevici, a sad je želi voditi prema trofeju

Gorica je Rijeku pobijedila u zadnjih: 5 (pet!) uzastopnih utakmica. Sergej Jakirović je nekad za Rijeku igrao, a onda postao Rijekina najgora noćna mora. Pobijedio je već Rožmana, prije toga i Bišćana, a Kek je otišao baš nakon poraza od Gorice.

- Gorica je momčad sa najviše osvojenih tzv. 'drugih lopti'. Znamo njihov stil i moramo odgovoriti istom mjerom. Energija, agresija, snaga u duelu... Neće im igrati Joey Suk, ali tu su, npr. Lovrić i Ndiaye. Opasni napadači - priča Rožman.

RIJEKA SREĆE Kakva radost riječkih klinaca! Mišković: Naša sjajna mladost

- Nije bitno hoćemo li u 3-5-2 ili neku drugu formaciju, bitna je ideja igre te zajedništvo, energija i agresija. Mislim da smo u pravoj formi, da smo se našli i da smo onakvi kakvi želimo izgledati. Na drugoj strani bit će jedna jako agresivna momčad i tako se i mi moramo postaviti. Jer tako ne učinimo onda kod Gorice nećemo imati nikakvih izgleda.

Dodao je argument više:

- Mladi smo, mislim da je ovo jedna od najmlađih ekipa u posljednjih nekoliko godina, ako ne i najmlađa, prosjek nam je 23 godine. I zato moramo imati potrebnu energiju.

KREPAT MA NE MOLAT Rožmanova nova Rijeka: Fajt i pobjede, a ne umjetnički dojam

Felipe Pires kaže da je spreman odmah zaigrati, već protiv Osijeka druge subote na Rujevici. Kako se vama čini?

- Teško je reći nakon dva dana. Bitno da je zdrav i kondicijski solidan. Sigurno je da nam daje dodatnu širinu i rješenje više. Prošao je cijele pripreme s Hoffenheimom, ali nije u natjecateljskom ritmu kao ostali naši igrači. Kvalitetan je, a ako na treningu pokaže da zaslužuje igrati: igrat će. To je u Rijeci zakon koji svi znaju od prvog dana - rekao je Simon Rožman.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Simulacija_stimulacija 15.02.2020.

    Sutra ćemo ipak zabiti više od 1, a primiti isto kao u posljednje 2 utakmice.

  • komentatorxyz 15.02.2020.

    Samo nikako protiv Dinama ne može izvući bod. Šteta, ali ajd, barem mu je sin, koji igra za Dinamo sretan .

  • MateCro 15.02.2020.

    Ajmoo Gorica u Europu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare