Obavijesti

Sport

Komentari 11

Kakva radost riječkih klinaca! Mišković: Naša sjajna mladost

Kakva radost riječkih klinaca! Mišković: Naša sjajna mladost
3

Rabuzin, Rabuzin sunce je napravio, ono riječko jeee...! Grmilo je iz riječke svlačionice nakon senzacionalne pobjede nad Dinamom u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

VIDEO

Pobjeda nad Dinamom (1-0) u četvrtfinalu Kupa sa četvoricom igrača iz vlastite Škole nogometa u prvoj postavi (Pandur, Lepinjica, Štefulj i H.Smolčić; prije godinu i pol dana zajedno su igrali u juniorima) oduševila je cijeli Kvarner. Riječka je mladost za jednu večer otpustila ventile nakon trijumfa 'uz pomoć bure'...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rijeka, slavlje nakon Dinama 00:56

- Dobili smo utakmicu s četvoricom mladih igrača. To je taj naš put. Nije bitno hoćemo li na kraju biti prvi, treći ili peti... Može se i izgubiti od Slavena u nedjelju, ali ne možeš dobiti Dinamo ako nemaš kadar, kvalitetu, mladost koja će ginuti za Rijeku! - rekao je oduševljeni predsjednik Damir Mišković za Sportske novosti.

Mišković je u inozemstvu, zarađuje za život kluba (za obitelj je odavno zaradio) i drži 'četvore oči' otvorene ako se slučajno pojavi netko dovoljno sposoban i barem donekle 'lud' kao on da klupi klub ili uloži u Rijeku.

Inače, Lorenco Šimić i Mario Pavelić više nisu u Rijekinoj svlačionici. Dvojica igrača koji su udaljeni iz prve momčadi nakon jesenskog 0-5 poraza od Dinama posuđeni su u Slovačku (Dunajska Sreda - Šimić) i Austriju (Admira Wacker - Pavelić).

Šimić za Rijeku nije odigrao, ali ama baš nijednu službenu minutu! A na pola sata vožnje od Rujevice vratio se riječki Đakovčanin, Ivan Vargić. Tri je godine bio u Rijeci, ostavio sjajan dojam i kao čovjek i kao golman, a sada je - u Kopru.

Vargić je Lazijev igrač posuđen u slovensku Drugu ligu, a Rijeka sa golmanima ne da nema problema nego i nakon odlaska reprezentativca Sluge u Englesku ima fenomenalnu kombinaciju mladosti i iskustva u klubu (Pandur, Prskalo, Nwolokor), a njen je i sjajni 21-godišnji Ivan Nevistić koji na posudbi brani u Varaždinu.

Riječki Zorro: Ovo je za tatu koji je ispao od Dinama u Kupu
Riječki Zorro: Ovo je za tatu koji je ispao od Dinama u Kupu

Dinamo je došao, pobijedilo ga se, proslavilo, ali ako se trijumfi nad najjačima ne oplemene pobjedama u utakmicama u kojima si favorit onda je to obilježje provincijske momčadi.

Rijeka je poravnata s Osijekom, a Hajduk joj na drugom mjestu bježi četiri boda. U nedjelju na Rujevicu stiže Slaven Belupo.

- I to jaki Slaven Belupo. Očekujem jako tešku utakmicu protiv jako ozbiljne momčadi željne nadigravanja i posjeda lopte sa opasnim napadačima kao što su Lima i Krstanović - priča šef struke Simon Rožman.

- Vraćaju nam se Gorgon i Acosty, dakle dobivamo dodatnu širinu izbora. Out ostaju Capan, Galović, Prskalo i Pavičić. Mladi smo, možemo i moramo zadržati energiju bez obzira na tri utakmice u tjedan dana. A borbenost se mora podrazumijevati.

Kako samo jedna pobjeda usred sezone donese veliku pozitivnu promjenu...

- Da, bili smo potišteni nakon Lokomotive jer su dečki mjesec dana jako dobro radili, a prvu loše odigrali. Taj poraz nas jest potresao, a Dinamo je onda vratio pozitivu.

Rijeka i vjetar otpuhali Dinamo iz Kupa! Riječani u polufinalu
Rijeka i vjetar otpuhali Dinamo iz Kupa! Riječani u polufinalu

Noviteti u Kupu bili su refuli bure i vaših 3-5-2.

- To je taktička opcija više, ali neću o sustavu nego ideji igre. Europski nogomet se igra tako da su momčadi stalno u 20-25 metara. Unutar te strategije sustavi mogu varirati. Dečki znaju što se traži od njih, smjer u kojem trebaju ići da napreduju i naprave karijere kakve žele. Sami sustavi mogu varirati, strategija ostaje.

Guštate u tome kaku su vam klinci vratili povjerenje?

- Za mlade sam puno puta rekao: neće dobiti šansu samo zato što su mladi i(li) zato što su naši domaći dečki nego ako će to zaslužiti. Evo i Lončara pored mene... U početku kod mene nije bio u prvom planu, ali je radio baš kako treba i zaslužio mjesto u početnih 11.

- Velkovski sjajan protiv Dinama? Gledam prema naprijed. I on i Escoval su nam svima nakon kritika poslije Lokomotive dali odgovor koliko vrijede, ali sada hoću kontinuitet, a ne oscilacije. Rekao sam prije Dinama: želim energiju, fajt i zajedništvo! Samo nas to može odnijeti visoko, tamo gdje želimo. I to vrijedi za sve.

Kup, bura i riječki 'Hura'! Kad se igra pametno i Dinamo pada
Kup, bura i riječki 'Hura'! Kad se igra pametno i Dinamo pada

Kome na tribinama ste se obraćali kad je sudac odsvirao kraj utakmice s Dinamom?

- Poslije pobjede sam slavio s prijateljima i prema njima radosno gestikulirao na tribini. Došli su iz Slovenije bodriti me.

Publika je gotovo svih 90 minuta protestirala na sudačke odluke.

- Suce ne komentiram jer često snimka demantira onaj prvi, vrući dojam s terena. VAR neka spriječi grube pogreške i bit će dobro. Svaka čast i navijačima, atmosfera je bila sjajna. Novosti vezano uz novog napadača umjesto Puljića? Nema ih - rekao je Rožman, a Stjepan Lončar dodao:

- Belupo nas je već itekako namučio na našem stadionu. I mnoge u HNL-u su namučili. Sve je šef rekao o njima, a i o načinu na koji trebamo igrati. Kao u srijedu: agresija, trka, borba jedan za drugoga... Nije bitno je li s druge strane Dinamo, Belupo ili netko treći, to je jedini način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao