To je to što me zanima!

'Jako vam je teško na kauču uz Netflix? Moj tata je u zatvoru!'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svjetski prvak iz 2006. objavio je tlocrt zatvora u kojem kaznu izdržava njegov otac mafijaš. Obojici je prijetilo da završe iza rešetaka, Vincenzo Iaquinta je slobodan, otac Giuseppe dobio je 19 godina
Vidi originalni članak

Bivši napadač Juventusa Vincenzo Iaquinta (40) brine za oca Giuseppea koji je do grla u organiziranom kriminalu pa izdržava prvu od 19 godina zatvorske kazne. Zapravo doživotnu jer ima 70 godina.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U doba obvezne fizičke distance sin se brine za oca u prenapučenom zatvoru. Toliko da je objavio tlocrt kata zatvora Voghera, na sjeveru Italije u korona virusom poharanoj Lombardiji, sa vrištećim pitanjem: 'Kako ovdje zatvorenici mogu biti na sigurnoj distanci'?

I Vincenzo je bio optužen za kršenje zakona o oružju. Žalio se i dobio novu presudu kojom ga se oslobađa krivnje jer ocu oružje nije dao da bi pomagao mafiji nego pomagao vlastitome roditelju da se zaštiti. Ta okolnost nije pomogla tati Giuseppeu.

Iaquinta junior, naravno, negira da mu je otac kriv (dokazano do grla upleten u kalabrijsku ‘Ndranghetu), nego sentiment javnosti smekšava fotografijom 70-godišnjeg Giuseppea sa trofejom svjetskog prvaka. I urla: 'Giuseppe Iaquinta je nevin'!

- Moj je otac nevino osuđen. Uništili su mi život, patim. I ja i moj obitelj. A nitko od nas pojma nema ni što je uopće mafija - tvrdi Vincenzo Iaquinta pa dodaje:

- Žalite se, naričete nad time što ne smijete iz kuće kad hoćete i gdje god hoćete. A zamislite kako je onima koju si nevini bačeni iza rešetaka. Vi možete jesti i piti što hoćete i kad god hoćete, možete paziti na sebe i svoje najmilije. Prije nego se opet počnete žaliti da vam je teško i kako vam je već dosta kauča i Netflixa, razmislite koliko ste zapravo sretni. Giuseppe Iaquinta je nevin!

Sud je odlučio kako je Iaquinta senior bio ne "samo" upleten u kriminal, nego figurirao kao jedna od stožernih strateških figura u mafijaškoj hijerarhiji na Calabriji. Sin Vincenzo je 2006. sa Italijom osvojio naslov prvaka svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kirbi78 09.04.2020.

    Svakom prema zasluzi

  • 09.04.2020.

    Lik Ima 70 godina,kazna zatvora mu je 19 godina,vi napisete da je u zatvoru dozivotno,jel vi znate nesto sto mi ne znamo? On ce umrjeti u zatvoru? Nema sanse da dozivi 90 godina I izadje??? Amateri ste I sad mi zabranite komentiranje ponovo jer vi nemate pojma I na taj nacin se branite

  • purger 1973 09.04.2020.

    Da, da nevin je kao i braća Mamić i Co.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare