Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Jako vam je teško na kauču uz Netflix? Moj tata je u zatvoru!'

'Jako vam je teško na kauču uz Netflix? Moj tata je u zatvoru!'
2

Svjetski prvak iz 2006. objavio je tlocrt zatvora u kojem kaznu izdržava njegov otac mafijaš. Obojici je prijetilo da završe iza rešetaka, Vincenzo Iaquinta je slobodan, otac Giuseppe dobio je 19 godina

VIDEO

Bivši napadač Juventusa Vincenzo Iaquinta (40) brine za oca Giuseppea koji je do grla u organiziranom kriminalu pa izdržava prvu od 19 godina zatvorske kazne. Zapravo doživotnu jer ima 70 godina.

Pokretanje videa...

Vincenzo Iaquinta 00:17

U doba obvezne fizičke distance sin se brine za oca u prenapučenom zatvoru. Toliko da je objavio tlocrt kata zatvora Voghera, na sjeveru Italije u korona virusom poharanoj Lombardiji, sa vrištećim pitanjem: 'Kako ovdje zatvorenici mogu biti na sigurnoj distanci'?

I Vincenzo je bio optužen za kršenje zakona o oružju. Žalio se i dobio novu presudu kojom ga se oslobađa krivnje jer ocu oružje nije dao da bi pomagao mafiji nego pomagao vlastitome roditelju da se zaštiti. Ta okolnost nije pomogla tati Giuseppeu.

Iaquinta junior, naravno, negira da mu je otac kriv (dokazano do grla upleten u kalabrijsku ‘Ndranghetu), nego sentiment javnosti smekšava fotografijom 70-godišnjeg Giuseppea sa trofejom svjetskog prvaka. I urla: 'Giuseppe Iaquinta je nevin'!

- Moj je otac nevino osuđen. Uništili su mi život, patim. I ja i moj obitelj. A nitko od nas pojma nema ni što je uopće mafija - tvrdi Vincenzo Iaquinta pa dodaje:

- Žalite se, naričete nad time što ne smijete iz kuće kad hoćete i gdje god hoćete. A zamislite kako je onima koju si nevini bačeni iza rešetaka. Vi možete jesti i piti što hoćete i kad god hoćete, možete paziti na sebe i svoje najmilije. Prije nego se opet počnete žaliti da vam je teško i kako vam je već dosta kauča i Netflixa, razmislite koliko ste zapravo sretni. Giuseppe Iaquinta je nevin!

Sud je odlučio kako je Iaquinta senior bio ne "samo" upleten u kriminal, nego figurirao kao jedna od stožernih strateških figura u mafijaškoj hijerarhiji na Calabriji. Sin Vincenzo je 2006. sa Italijom osvojio naslov prvaka svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače