To je to što me zanima!

Japanski gradonačelnik izgrizao medalju olimpijki: Tražila novu

Plakala bih da mi se to dogodi. Jako pazim na medalju da ju ne ogrebem, napisala je zlatna judašica Naohisa Takato na društvenim mrežama nakon što je vidjela ovu bizarnu situaciju
Vidi originalni članak

Japanska softbolašica Mia Goto na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je zlatnu medalju, ali onda je na prijemu kod gradonačelnika ostala bez nje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Doček veslača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, japanski gradonačelnik Nagoye Takashi Kawamura zamolio je reprezentativku da mu stavi medalju oko vrata nakon čega je skinuo masku i zagrizao je. 

S obzirom na to da je gradonačelnik medalju uništio, Goto je zamolila Međunarodni olimpijski odbor da joj izrade novu. 

Gradonačelnik je rekao da se medalja nije oštetila iako je ponudio platiti novu. Prema pisanjima japanskih medija, MOO je sportašici pristao izraditi novu, a gradonačelnik se pred novinarima ispričao.

Fotografija na kojoj grizu medalju zasigurno je ona o kojoj sanjaju svi sportaši, a japanski gradonačelnik očigledno je jednu htio i u svom albumu. Neki od olimpijaca su rekli da svoje medalje tretiraju kao blago te da je Kawamurin potez sramotan. 

"Plakala bih da mi se to dogodi. Jako pazim na medalju da ju ne ogrebem", napisala je zlatna judašica Naohisa Takato na društvenim mrežama.

OPROŠTAJ OD DEMJANOVA Kako je tragično preminuli Rus postao naš: 'Plakao je i molio da ga vodimo u Hrvatsku'

Ovu bizarnu situaciju komentirala je japanska predstavnica u mačevanju koja se s OI vratila sa srebrom.

- Sportaši moraju sami sebi stavljati medalje oko vrata, prate sve protokole, a on grize medalju – to je nedostatak poštovanja, zaista ne razumijem - rekla je Yuki Ota. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 14.08.2021.

    Evo i sad ti gledaj novinarstvo. U clanku pise da je izgrizao medalju maltene do neorepoznatljivosti da ju je ostetio te da ce zenskica trazit da joj posalju novu medalju. Ton kojim je sve ovo napisano covijek si pomisli da je lik pojeo medalju. Na videu totalna suprotnost. Lik stavio medalju u usta na sekundu i pol kako bi ga uslikali i sve je proslo u zeka peka tonu a na kraju su se svi i nasmijali. Eto i sad ti imas clanak koji je skroz drugacije orijentiran nego video nemaju veze jedno sa drugim a novinari jos stave i video da vidimo kolko su neozbiljni. Pa kakve nam inace informacije serviraju o kojima mi realno pojama nemamo pa mogu nam prodavat toplu vodu...

  • 13.08.2021.

    Oguliš koji gram zlata pa kasnije prodaš

Komentiraj...
Vidi sve komentare