Sport

Komentari 2

Japanski gradonačelnik izgrizao medalju olimpijki: Tražila novu

Japanski gradonačelnik izgrizao medalju olimpijki: Tražila novu

Plakala bih da mi se to dogodi. Jako pazim na medalju da ju ne ogrebem, napisala je zlatna judašica Naohisa Takato na društvenim mrežama nakon što je vidjela ovu bizarnu situaciju

Japanska softbolašica Mia Goto na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je zlatnu medalju, ali onda je na prijemu kod gradonačelnika ostala bez nje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Doček veslača

Naime, japanski gradonačelnik Nagoye Takashi Kawamura zamolio je reprezentativku da mu stavi medalju oko vrata nakon čega je skinuo masku i zagrizao je. 

S obzirom na to da je gradonačelnik medalju uništio, Goto je zamolila Međunarodni olimpijski odbor da joj izrade novu. 

Gradonačelnik je rekao da se medalja nije oštetila iako je ponudio platiti novu. Prema pisanjima japanskih medija, MOO je sportašici pristao izraditi novu, a gradonačelnik se pred novinarima ispričao.

Fotografija na kojoj grizu medalju zasigurno je ona o kojoj sanjaju svi sportaši, a japanski gradonačelnik očigledno je jednu htio i u svom albumu. Neki od olimpijaca su rekli da svoje medalje tretiraju kao blago te da je Kawamurin potez sramotan. 

"Plakala bih da mi se to dogodi. Jako pazim na medalju da ju ne ogrebem", napisala je zlatna judašica Naohisa Takato na društvenim mrežama.

Ovu bizarnu situaciju komentirala je japanska predstavnica u mačevanju koja se s OI vratila sa srebrom.

- Sportaši moraju sami sebi stavljati medalje oko vrata, prate sve protokole, a on grize medalju – to je nedostatak poštovanja, zaista ne razumijem - rekla je Yuki Ota.