To je to što me zanima!

Jardel je bio uzor Ronaldu, sad se skida s kokaina i alkohola

Kao igrač je osvajao Zlatnu kopačku dvaput, bio reprezentativac Brazila, jedan od najboljih strijelaca svijeta krajem 90-ih, a danas je na rubu, ovisan o kokainu...
Vidi originalni članak

Prvu Zlatnu kopačku Mario Jardel (41) osvojio je 1999. godine. Igrao je tada nogomet svog života u Portu. U svim je natjecanjima za portugalski klub u četiri sezone zabio 166 golova u 169 utakmica. Nakon toga je preko Galatasaraya došao u velikog rivala Porta, Sporting. Nastavio je i tamo trpati kao na traci. U 62 utakmice zabio je 67 golova i zaludio jednog talentiranog tinejdžera.

Bio je to Cristiano Ronaldo, a mladi Cristiano nije bio zaljubljen samo u nogometno umijeće odličnog Brazilca, nego i u njegovu sestru Jordanu s kojom je bio u vezi. Drugu Zlatnu kopačku Jardel je uzeo 2002. godine. I tada je krenuo pad.

Ispao je s popisa putnika na SP u Japanu i Koreji što ga je strašno pogodilo. Cijelo ljeto opijao se po Brazilu, a kruna svega bila je bizarna ozljeda koljena. Pijan se poskliznuo i pao u bazen. Potrgao je ligamente koljena, a nakon operacije nikad se više nije potpuno oporavio. 

Iz Sportinga je otišao u Bolton, pa u Anconu, Old Boyse, Alaves, Goias, Beira-Mar, igrao na Cipru, u bugarskom Černomorecu i za kraj u Saudijskoj Arabiji. Ispostavilo se da je u brojnim klubovima ustvari tražio tek bijeg od alkohola i droge. Neuspješno.

- Moj život posljednjih je desetak godina propadao iz dana u dan. Čovjek se nađe u vrtlogu događaja i ako nije jak jednostavno ga odnese - rekao je Jardel te otkrio kako ga je slomila očeva smrt i nemogućnost da pomogne majci u borbi s alkoholizmom.

- U tim se trenucima alkohol i droga čine kao savršen izlaz. No to je samo privid. Kad mi je teško, utjehu pronalazim u Bogu - priča Jardel.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • kikimanitu 26.12.2014.

    Brazilac ko brazilac.

  • ciganin ali onaj najlepši_1 25.12.2014.

    Mislio sam da je CICI sam sebi uzor, mora da je ovo laž :)

  • skvo33 25.12.2014.

    dada

Komentiraj...
Vidi sve komentare