To je to što me zanima!

Jasmin Repeša vratio Bagarića u reprezentaciju

Objavom imena reprezentativnih kandidata i programa priprema počela je "akcija Atena", u kojoj je našim košarkašima cilj plasirati se na OI
Vidi originalni članak

Izbornik Jasmin Repeša još je u Italiji, u utorak sa svojom Lottomaticom počinje finalnu seriju protiv Montepaschija. No sastavio je popis od 18 igrača koje će povesti na pripreme za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, koji će se od 14. do 20. srpnja igrati u Ateni.
Nema mnogih imena koja su bila u konkurenciji za lanjski EP u Španjolskoj, pa tako ni trojke koja je na svoju ruku otkazala nastup (Giriček, ujčić, Žižić), no četvrti "otpadnik", Dalibor Bagarić, opet je na popisu.
- S Bagarićem je bilo nesporazuma, ali oni su riješeni - objasnio je predsjednik Stručnog savjeta u HKS-u Bojan Matković.
Repeša je proteklih mjeseci razgovarao s brojnim našim košarkašima, a ovih je 18 izabrao na temelju dva kriterija - tko želi igrati i kome zdravstveno stanje to dopušta. Tu je posebna situacija s Mariom Kasunom, za kojeg nitko ne zna kakvo mu je stanje sa srcem, no uskoro će na nove pretrage u Švicarskoj i Hrvatskoj i on ima poseban status.
Osim Repeše i Roka Ukića, koji je s njim u Lottomatici, sezonu još nisu završili Damjan Rudež iz Splita i Zoran Planinić iz Tau Ceramice, koji također igraju finala nacionalnih prvenstava. No svi bi u Crikvenicu trebali stići do 15. lipnja, tri dana nakon prvog okupljanja i početka priprema.
Među 18 pozvanih, od kojih će 12 u Atenu, čak je pet igrača iz domaće lige. Osim spomenutog Rudeža, tu je Marin Rozić iz Cibone, dok Zagreb daje čak trojicu - Antu Tomića, Jakova Vladovića i Krunoslava Simona.

REPEŠIN POPIS (u zagradama su klubovi u kojima je igrač završio sezonu):

Dalibor Bagarić (Fortitudo Bologna)
Marko Banić (Bilbao Basket)
Stanko Barać (Pamesa)
Davor Kus (Unicaja)
Krešimir Lončar (Lokomotiv Rostov)
Branimir Longin (Oldenburg)
Damir Markota (Žalgiris)
Sandro Nicević (Bešiktaš)
Zoran Planinić (Tau Ceramica)
Marko Popović (Žalgiris)
Nikola Prkačin (Panathinaikos)
Marin Rozić (Cibona)
Damjan Rudež (Split CO)
Krunoslav Simon (Zagreb)
Marko Tomas (Fuenlabrada)
Ante Tomić (Zagreb)
Roko-Leni Ukić (Lottomatica)
Jakov Vladović (Zagreb)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare