To je to što me zanima!

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru
Vidi originalni članak

Lovro Majer (26) u pobjedi Hrvatske nad Egiptom odigrao je jednu od najboljih utakmica u reprezentaciji. Odjenuo je dres "vatrenih" 29. put, zabio šesti gol i treći put asistirao. Ofenzivac Wolfsburga bio je bitan igrač u nekim utakmicama na Svjetskom prvenstvu iako je samo u posljednjoj bio starter. Zabio je u raspucavanju u četvrtfinalu protiv Brazila, a hladnu glavu s bijele točke potvrdio je i u polufinalu prijateljskog turnira protiv Tunisa.

Aljoša Vojnović (38), bivši mladi hrvatski reprezentativac, legenda HNL-a i aktualni stručni komentator Nove TV, smatra kako bi Majer morao biti u udarnoj postavi "vatrenih" za Europsko prvenstvo koje starta 15. lipnja u Berlinu okršajem sa Španjolskom.

Lovro Majer protiv Egipta

- Nismo Brazil koji ima nepresušan izbor krilnih igrača. Desno nam igraju Mario Pašalić, Kramarić, Majer i Marco Pašalić, on je jedini kojem je to prirodna pozicija. A imamo Lovru Majera koji je zbog igračke kvalitete i načina na koji promišlja nogomet, činjenice da je ljevak, da nam paše zbog raznih situacija - rekao je Vojnović pa nedvosmisleno poručio:

- On nam je kec na deset upravo na toj poziciji. Nema mi logike da je bilo tko drugi fiksni starter na poziciji desnog krila. Jasno mi je da se može mijenjati plan, da možemo potencijalno željeti nekoga drugoga tko može bolje i konkretnije odraditi fazu obrane, ali s nogometnog i igračkog aspekta Majer je igrač za desno krilo u hrvatskoj reprezentaciji.

Lovro Majer ove sezone igra u vrlo dobroj formi, u Bundesligi je u 26 utakmica zabio četiri gola i četiri puta asistirao, ali sad ga čeka borba za ostanak nakon otkaza Niki Kovaču i groznog niza od 10 utakmica bez pobjede, od čega tri poraza u nizu. Dalić ga nakon toga očekuje u najboljem izdanju u njegovoj Njemačkoj.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • zelena mamba 28.03.2024.

    A niko ne spominje Marca Pašalića . Ono malo kaj je igral pokazal je da zna i da se ne boji , da je brz i ima udarac . Imamo dobre igrače koji mogu zamijenit starije . Samo moramo igrat napadački a ne uvijek nekakve kalkulacije .

  • Doc Holiday 27.03.2024.

    Egipat je u ovom sastavu slabiji od bilo kojeg protivnika na Euru. Majer jeste odigrao odlucno ali on nije igrac koji cini razliku protiv jacih ekipa. Gledao sam ga ove sezone dosta puta i evidentno je da je u fazi obrane los a unapadu cesto limitiran. Ako ce Majer igrati desno onda nam treba prava spica(Budimir) inace to ionako nema smisla. 

  • RedDoor 27.03.2024.

    Ljudi igrali smo protiv dva nivoa slabijih reprezentacija i to još koji nisu bili u punom sastavu. Ovako nismo dobili pravu sliku izgleda. Mi sad spominjemo Majera, Pjacu, ali kako bi oni reagirali protiv jačih ekipa i kakva je njihova igra u fazi obrane ili koliko Modrić može fizički dvije utakmice zaredom. Recimo Pjaca je prije ozljeda bio zamišljen kao opcija za desnog krilnog napadača. Bilo bi zanimljivo vidjeti napad Perišić-Budimir-Pjaca, sredina Modrić, Brozović i Sučić, jer je sličniji Rakitiću, ima šut po golu češće. Brozović je malo pao u formi, ali dalje je jedan od 3,4 ključna igrača reprezentacije, njegovu trku nitko ne može nadomjestiti, tako da je čovjek zaslužio respekt. Šteta da nismo odigrali dvije utakmice protiv jačih reprezentacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare