To je to što me zanima!

Je li i igrač koji je zabio više od Griezmanna zaslužio poziv?

Ante Budimir zabio je devet golova u La Ligi, igrajući za Mallorcu, više nego Griezmann (8), Morata (8), Parejo (8), Fekir (7), Inaki Williams (6)... Nadao se barem pretpozivu...
Vidi originalni članak

Na Euru neće biti velikih promjena, a onda ćemo kroz Ligu nacija slagati novu momčad za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, najavljuje Zlatko Dalić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U tom je duhu i popis za pripremni turnir u Dohi, prvo okupljanje u sklopu priprema za Euro, koji će se (valjda, ako korona dopusti) održati od 12. lipnja do 12. srpnja.

Novih lica na popisu nema, i u Dohu je na megdan Švicarcima (26. ožujka) i Portugalcima (30. ožujka) Dalić odlučio voditi momčad koja je iznijela kvalifikacije. I tu velikih iznenađenja nema. Ali polemika...

POPIS REPREZENTACIJE ZA KATAR 'Talijani' zasad putuju, u kadru Dalića su i Grbić, Marić i Čolak

I dok je Oršić nazadovao u status pretpoziva, Badelj je dobio prednost ispred Roga i Filipa Bradarića, a Livakovićeve su zamjene i dalje Lovre Kalinić (odigrao samo pet utakmica ove sezone, zbog ozljede ne brani ni za Toulouse mjesec dana) i Simon Sluga (u 25 utakmica u Lutonu primio 43 gola, samo tri puta sačuvao mrežu), neke je iznenadilo ime Domagoja Bradarića (20) na pretpozivu.

Naime, sjajni bivši hajdukovac igra redovito za Lille u Ligue 1, igrao je tri utakmice u Ligi prvaka, ima tri asistencije ove sezone, ali i dalje je iza Darija Melnjaka (27). Koji, da se razumijemo, također igra, i to jako dobro (tri gola i tri asistencije u 25 susreta), ali u puno slabijem klubu (Rizespor) i ligi.

 

A kako se tek razočarao Ante Budimir (28)! Čovjek je zabio devet golova u La Ligi, igrajući za Mallorcu, više nego Griezmann (8), Morata (8), Parejo (8), Fekir (7), Inaki Williams (6), Correa (5), Joao Felix (4), Muniain (4)..., nije dobio ni pretpoziv.

 

Nadao se Budimir da bi mogao dobiti priliku, dobro svjestan statusa i kvalitete Andreja Kramarića i Brune Petkovića, ali nije pozvan u Dohu, pa se idućem pozivu može nadati tek na jesen, za Ligu nacija.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • 09.03.2020.

    Ovako bi trebalo izgledati 23 igrača za Euro Vratari - Livakovic,Sluga,Kalinić Desni bek -Vrsaljko,Jedvaj Obrana-Lovren,Vida,Čaleta Car,Pongračić Ljevi bek-Barišić ,Bradaric Sredina -Modrić ,Brozovic ,Rakitić ,Pašalić ,Kovačić ,Vlašić . Krila-Perišić ,Rebić ,Brekalo,Oršić Napad- Kramarić ,Petković I pretpozivi Katic,Bašić,Budimir,Badelj ,Krovinović ....

  • 09.03.2020.

    Veliki sam navijac HR nogometne repke, ali nije mi jasno da Colak iz Hnk Rijeke dobio pred poziv koji je zabio 11 golova u Hnl-u, a Ante Budimir najbolji strijelac Hnl-a prije 5-6 godina sa 16 golova,najbolji strijelac Crotonea 17 golova, koji ulazi u seriu A prvi put u povjesti.!Odlazi na posudbu u FC Mallorca druga Spanjolska liga,sa njim u napadu i njegovom kvalitetom Mallorca ulazi u prvu Spanjolsku La ligu. Za one koji neznaju, danas igra za Mallorca u vrhu napada od prve minute na terenu i na kontu ima 9 golova dvije asistencije 2019-20.Budimir je 7.12 prosle godine zabio dva gola mocnoj Barceloni i to nije bio prvi put da je Barceloni zabio.U dresu Sampdorije je zabio prvi put Barceloni. Svi nasi napadaci koji igraju u ligama petice i dobili su poziv u HR repku jedino Andrej Kramaric na kontu ima 7 golova i Bruno Petkovic iz Hnl-a kojeg jako cijenim 10 golova. Da jedan ovakav igrac kao Ante Budimir nije dobio poziv, a i pred poziv stvarno katastrofa i sramota!

  • hastalavista_1 09.03.2020.

    Svak tko se trudi i to dokaziva na terenu mora dobiti priliku da igra za reprezentaciju. Tko je u formi IN a tko nije OUT dok se ne sabere, jednostavno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare