To je to što me zanima!

Jesu li Moldavci oštećeni za penal? Theophile skoro tragičar

Nakon jednog ubačaja iz kornera, lopta je u petercu 'modrih' došla do Jakića koji ju je u istom trenutku htio teleportirati na tribine. No, nespretno ju je izbio pa je lopta pogodila Theophilea-Catherinea prvo u bedro pa u ruku
Vidi originalni članak

Kada je u vrhunskoj formi, Kevin Theophile-Catherine jedan je od najbitnijih kotačića Dinamove momčadi. No, nekada zna biti najveći Dinamov protivnik. Francuski stoper sklon je žutim minutama i velikim kiksevima. Hrvatski prvak je to nekoliko puta osjetio na svojoj koži, a samo pukom srećom prošao je lišo protiv Šerifa. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U tijeku je susret Šerifa i Dinama u prvom susretu play-offa Lige prvaka, a domaćini su u 15. minuti tražili jedanaesterac. Nakon jednog ubačaja iz kornera, lopta je u petercu 'modrih' došla do Jakića koji ju je u istom trenutku htio teleportirati na tribine. No, nespretno ju je izbio pa je lopta pogodila Theophilea-Catherinea prvo u bedro pa u ruku.

Moldavska klupa skočila je iz protesta i tražila jedanaesterac, a nakon što je glavni sudac Cuneyt Cakir prekinuo igru kako bi se konzultirao s VAR sobom, činilo se kako će Šerif zaista dobiti penal, a Francuz opet postati tragičar. No, na Dinamovu sreću, za turskog suca i njegove kolege iz VAR sobe to nije bio penal. Očito su se vodili pravilom kako penal ne postoji ako se lopta prvo odbije od drugog dijela tijela. 

Tako glase i Uefina pravila, ali zbog raznih tumačenja ovih pravila, više zapravo nitko ne zna što je penal, a što nije. 

Dinamo je tako izbjegao najstrožu kaznu, a ne bi to bilo prvi put da je Theophile-Catherine gurnuo u probleme svoju momčad. No, krajem prvog poluvremena, kada su igrači već mislima bili u svlačionici, Šerif je zabio. Traore je pobjegao Theophileu i zabio za 1-0.

Prisjetimo se samo, prošle sezone je Villarreal slavio 1-0 na Maksimiru u prvom susretu četvrtfinala Europske lige, a jedini strijelac bio je Gerard Moreno. I to nakon penala kojeg je skrivio - Theophile-Catherine.

Iste te sezone je imao žutu minutu u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Cluja pa je dobio crveni karton u 51. minuti. 'Modri' su i do penala dogurali s igračem manje, gdje su na kraju sretno slavili i prošli dalje.

Bez obzira na brojne sjajne utakmice, njegovu eru u Dinamu definitivno je obilježila ona scena s utakmice protiv Šahtara. 'Modri' su protiv Ukrajinaca u 4. kolu Lige prvaka imali 3-2 minutu prije kraja i bili na korak od druge pobjede u skupini.

Šahtar je bacio sve u napad, golman Pjatov stigao je na korner, a onda kobna pogreška. Theophile-Catherine ga je srušio, skrivio penal, a Ukrajinci su na kraju u posljednjim sekundama došli do 3-3 i tim golom, kasnije će se ispostaviti, uništili Dinamove snove o europskom proljeću.  

Idi na 24sata

Komentari 28

  • danijel23 18.08.2021.

    bio je i kontra penal..za dinamo kad je onaj izbacio s glavom i pogodio svojeg u ruku koja je bila 3 metra u zraku pa se var nije ni oglasio..sve u svemu ocaj ocaja i krznar jednostavno nije kapacitet dinama

  • 18.08.2021.

    Daj teraj tog Teophila vise.....zlo od igraca

  • dadji 18.08.2021.

    naravno da je bio penal ,ali bit ce i ovo dosta

Komentiraj...
Vidi sve komentare