Obavijesti

Sport

Komentari 28

Jesu li Moldavci oštećeni za penal? Theophile skoro tragičar

Jesu li Moldavci oštećeni za penal? Theophile skoro tragičar

Nakon jednog ubačaja iz kornera, lopta je u petercu 'modrih' došla do Jakića koji ju je u istom trenutku htio teleportirati na tribine. No, nespretno ju je izbio pa je lopta pogodila Theophilea-Catherinea prvo u bedro pa u ruku

VIDEO

Kada je u vrhunskoj formi, Kevin Theophile-Catherine jedan je od najbitnijih kotačića Dinamove momčadi. No, nekada zna biti najveći Dinamov protivnik. Francuski stoper sklon je žutim minutama i velikim kiksevima. Hrvatski prvak je to nekoliko puta osjetio na svojoj koži, a samo pukom srećom prošao je lišo protiv Šerifa. 

Pokretanje videa...

Dinamo ide u Moldaviju VIDEO

U tijeku je susret Šerifa i Dinama u prvom susretu play-offa Lige prvaka, a domaćini su u 15. minuti tražili jedanaesterac. Nakon jednog ubačaja iz kornera, lopta je u petercu 'modrih' došla do Jakića koji ju je u istom trenutku htio teleportirati na tribine. No, nespretno ju je izbio pa je lopta pogodila Theophilea-Catherinea prvo u bedro pa u ruku.

Tiraspol: Prva utakmica Play offa Lige prvaka između Sheriffa i Dinama

Moldavska klupa skočila je iz protesta i tražila jedanaesterac, a nakon što je glavni sudac Cuneyt Cakir prekinuo igru kako bi se konzultirao s VAR sobom, činilo se kako će Šerif zaista dobiti penal, a Francuz opet postati tragičar. No, na Dinamovu sreću, za turskog suca i njegove kolege iz VAR sobe to nije bio penal. Očito su se vodili pravilom kako penal ne postoji ako se lopta prvo odbije od drugog dijela tijela. 

Tiraspol: Prva utakmica Play offa Lige prvaka između Sheriffa i Dinama

Tako glase i Uefina pravila, ali zbog raznih tumačenja ovih pravila, više zapravo nitko ne zna što je penal, a što nije. 

Dinamo je tako izbjegao najstrožu kaznu, a ne bi to bilo prvi put da je Theophile-Catherine gurnuo u probleme svoju momčad. No, krajem prvog poluvremena, kada su igrači već mislima bili u svlačionici, Šerif je zabio. Traore je pobjegao Theophileu i zabio za 1-0.

Prisjetimo se samo, prošle sezone je Villarreal slavio 1-0 na Maksimiru u prvom susretu četvrtfinala Europske lige, a jedini strijelac bio je Gerard Moreno. I to nakon penala kojeg je skrivio - Theophile-Catherine.

Tiraspol: Prva utakmica Play offa Lige prvaka između Sheriffa i Dinama

Iste te sezone je imao žutu minutu u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Cluja pa je dobio crveni karton u 51. minuti. 'Modri' su i do penala dogurali s igračem manje, gdje su na kraju sretno slavili i prošli dalje.

Tiraspol: Prva utakmica Play offa Lige prvaka između Sheriffa i Dinama

Bez obzira na brojne sjajne utakmice, njegovu eru u Dinamu definitivno je obilježila ona scena s utakmice protiv Šahtara. 'Modri' su protiv Ukrajinaca u 4. kolu Lige prvaka imali 3-2 minutu prije kraja i bili na korak od druge pobjede u skupini.

Šahtar je bacio sve u napad, golman Pjatov stigao je na korner, a onda kobna pogreška. Theophile-Catherine ga je srušio, skrivio penal, a Ukrajinci su na kraju u posljednjim sekundama došli do 3-3 i tim golom, kasnije će se ispostaviti, uništili Dinamove snove o europskom proljeću.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu