To je to što me zanima!

Jean Kouassi: Ako mi iz Fife zabrane salto, onda ću plesati

Znam da je Indijac poginuo slaveći gol saltom, zato ne slavim tako kad sam umoran, kaže Kouassi te dodaje kako će Fifinu odluku bez pogovora poštovati...
Vidi originalni članak

Premeti i salta za mene uopće nisu opasni, ali ako ih Fifa zabrani, morat ću odustati i smisliti neki novi način proslave golova, rekao je napadač Hajduka Jean Evrard Kouassi (20), koji gotovo svaki gol proslavlja akrobacijama.

I Indijac Peter Biaksangzuala (23) poželio je tako proslaviti gol. Napravio je premet, potom pokušao i salto, baš kao što to rade Klose, Martins ili Kouassi. No nesretni Biaksangzuala nespretno je doskočio, teško ozlijedio kralježnicu i ubrzo preminuo. Fifa je, kako bi spriječila da se nešto slično ponovi, najavila zabranu akrobatskih proslava.

- Premete i salta radim od najranijeg djetinjstva, tako da sam dobro uvježban i izvodim ih bez problema - rekao nam je Kouassi i dodao:

- Kod kuće u N’Damienu to nam je bila vrsta zabave i treninga. Složili bismo automobilske gume na hrpu, kako bismo ublažili padove, te na njih skakali premete i salta. Uh, koliko sam se samo puta razbio dok nisam savladao pravilnu tehniku.

Sad ih izvodi bez problema, u što su se mnogo puta mogli uvjeriti navijači Hajduka. Gotovo svaki put kad zabije, njihov ljubimac napravi tri premeta i salto za kraj te potrči suigračima u zagrljaj.

- Mogu bez problema napraviti desetak premeta i na kraju salto, no upravo zbog opasnosti od ozljeda ograničio sam se na tri. Ako je blizu kraj utakmice i ako sam stvarno umoran, onda to ni ne pokušavam. Nekome se može učiniti da je to lako, no zahtijeva puno vježbe, koncentracije i snage - pojašnjava napadač iz Obale Bjelokosti, koji je najavio kako će eventualnu Fifinu odluku bez pogovora poštovati.

- Nadam se da ipak neće biti zabrane, ali ako doista donesu takvu odluku, morat ću smisliti neki novi način proslave. Možda i ja, poput nekih golgetera, počnem plesati. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • GARFILD 10.11.2014.

    Da li je Kouassi saltom proslavio odglumljene jedanaesterce ? Čekam priopćenje Hajdukove uprave o suđenju protiv Osijeka pa ih nigdje nema ?

  • Duje1950_1 10.11.2014.

    Kralju haha..

  • Matek podravec u Irskoj 10.11.2014.

    Možda bi pretjerali tom zabranom, ali rade to samo zbog sigurnosti igrača..Bilo kako bilo, oprezno sa tom proslavom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare