To je to što me zanima!

Jedan od najvećih u povijesti rukometa odlazi u mirovinu!

Legendarni Karabatić na domaćem će terenu pokušati osvojiti nevjerojatno četvrto olimpijsko zlato, a ima i četiri naslova svjetskog prvaka i tri europska
Vidi originalni članak

Francuz Nikola Karabatić (39) odlučio je na kraju sezone reći zbogom rukometu, barem što se igračke karijere tiče. Točka na 'i' bit će Olimpijske igre u Parizu, gdje će nastupiti s reprezentacijom.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju s Karabatićem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pariz je grad u kojem Karabatić zarađuje rukometni kruh, budući da od 2015. nastupa za PSG.

"Danas počinjem posljednju sezonu. Radostan sam jer ću posljednji puta moći uživati u jedinstvenoj atmosferi francuskih i europskih dvorana, da igram i borim se zajedno sa svojim suigračima, da osvojim još trofeja prije nego što zatvorim knjigu svoje karijere", napisao je Karabatić u priopćenju.

Legendarni Karabatić na domaćem će terenu pokušati osvojiti nevjerojatno četvrto olimpijsko zlato, a ima i četiri naslova svjetskog prvaka i tri europska. Sveukupno - nestvarnih 11 velikih reprezentativnih trofeja, a u svakom je bio ključni igrač Francuske.

Karabatić ima još jedno olimpijsko i svjetsko srebro, kao i po dvije bronce sa svjetskih i europskih prvenstava. Uz to, u svoje je vitrine tri puta pospremio naslov klupskog prvaka Europe, dok ga je IHF tri puta proglasio najboljim igračem godine, po čemu je, uz Mikkela Hansena, rekorder.

Karabatić je profesionalnu karijeru započeo 2000. godine u Montpellieru, za koji je u dva mandata nastupao, a u međuvremenu je igrao i za Kiel Barcelonu, odnosno za PSG od 2015. godine. Za reprezentaciju Francuske ima 335 nastupa, uz 1255 golova.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Palmanova 03.09.2023.

    che' the nick

Komentiraj...
Vidi sve komentare