To je to što me zanima!

Jedna ulica, dva Grand Slama: Toliko nema čak ni New York...

SJAJNI KUMOVI Marin Čilić je osvojio US Open, a kum Ivan Dodig Roland Garros u paru s Brazilcem Melom. Hrvatska je u devet mjeseci osvojila dva Grand Slama...
Vidi originalni članak

Svako misto svoju feštu ima. Međugorje i Hercegovina u posljednjih su godinu dana navikli na fešte i dočeke šampiona. U Međugorju se nakon rujna prošle godine slavilo i jučer .

Junak dana bio je sjajni Ivan Dodig (30) koji je u subotu s Brazilcem Marcelom Melom u paru trijumfirao na Roland Garrosu. Ni sjajna braća Bryan, najbolji par u povijesti, nisu imali rješenja za moćnu hrvatsko-brazilsku kombinaciju.

Dodig je osvojio svoj prvi, a nadamo se ne i posljednji Grand Slam u paru.

- U Parizu smo bili Ivanova braća i ja, majka je išla u Sarajevo, na misu s papom Franjom - rekao nam je Ivanov otac Tomislav .

Prije dvije godine Dodig i Melo su u finalu Wimbledona izgubili od braće Bryan, a nakon pobjede u Parizu ganjat će naslov i u All England Clubu.

- Ovo je kruna moje karijere. Pobjedu posvećujem obitelji, supruzi i sinu - rekao je Dodig i dodao:

- Uzeli smo Grand Slam, ali sad ne mislimo stati.

Reuters/PIXSELL

Međugorje ima svoj treći Grand Slam naslov. Sve je počelo 2005. godine kad je Marin Čilić trijumfirao na juniorskom Roland Garrosu. Tada je protiv njega poene u polufinalu “skupljao” Andy Murray .

Prošle godine stigao je US Open , prvi seniorski Grand Slam, a sad evo i drugi.

Marin Ivanu samo može reći: “Bravo, kume!” . Veliki prijatelji, kumovi, tenisači, čije su kuće udaljene stotinjak metara jedna od druge. Jedna ulica u malenome Međugorju, ulica koja je u samo devet mjeseci dala Hrvatskoj dva Grand Slam pobjednika.

- Kad je imao 12-13 godina, on i stric su na nekim turnirima morali spavati u automobilu. Bilo nam je teško, nismo imali novca. Bila je to velika borba za nas - rekao nam je jednom prilikom Ivanov otac.

Međugorje opet slavi, opet s ponosom mogu reći da dva Grand Slam pobjednika sad nema ni New York .

Dočekali su Dodiga i prije dvije godine kad je s Melom izgubio finale Wimbledona. Bio je to veliki uspjeh, ali i velika tuga zbog poraza. Sad ponovno mogu slaviti veliki teniski uspjeh kumovi, prijatelji, Grand Slam pobjednici ...

Igor Kralj/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 75

  • HappySrecko 09.06.2015.

    treba im dati ulicu u Medjugorju i neka se zove Grand Slam ulica

  • šteta 08.06.2015.

    ma sto reći na odlične športske rezultate, čestitke

  • GUNDA96 08.06.2015.

    I na hrvatskom se kaže Međugorac, a ne Međugorčanin. Ps. pogledajte u pravopis hrvatskoga jezika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare