To je to što me zanima!

Jeličić: Ne možemo kriviti igrače nego ih moramo dovesti u zonu komfora, a to je na izborniku

Problem je što su Lovren, Gvardiol i Modrić imali 50 posto dodavanja, Perišić 26, Vlašić sedam, a Kramarić 11 posto. Na izborniku je da pripremi utakmicu na pravi način, rekao je Jeličić
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija na otvaranju Svjetskog prvenstva u Katru odigrala je 0-0 s Marokom. Bila je to utakmica u kojoj su 'vatreni' bili neprepoznatljivi, a igra nije nimalo nalikovala viceprvacima. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Susret su u HRT-ovoj emisiji Qatara komentirali su bivši trener Osijeka i Dinama Nenad Bjelica i bivši hrvatski reprezentativac Joško Jeličić.

- Iskreno, najlošija utakmica je bila naša. Njemačka i Japan, odnosno Španjolska i Kostarika su bile puno zanimljivije - započeo je Bjelica, a Jeličić se nadovezao:

- Svi smo bili usredotočeni na našu utakmicu i cijela energija bila je usmjerena prema njoj. U životu, a tako i u sportu, najveći rizik je ne preuzeti rizik i u tom kontekstu dobro da nismo dobili neki zalutali metak. Imamo dovoljno unutarnjih resursa da možemo nadoknaditi propušteno - kazao je Jeličić. 

Hrvatska je igrala neprepoznatljivo, a igra nimalo nije nalikovala viceprvacima. 

- Sigurno da je nedostajalo rizika. Preko bokova nismo bili dovoljno ofenzivni i konkretni. Bekovi su defenzivni dio odradili korektno, ali u ofenzivi nam ništa nisu donijeli. Kad imate tri vezna igrača u sredini, bekovi onda moraju biti krila, a krila moraju igrati kao polušpice u prostoru. To nismo radili. Španjolska je igrala u sličnom sustavu i kod njih ste mogli vidjeti kako to izgleda - rekao je Bjelica. 

Je li Maroko iznenadio Hrvatsku?

- Svi smo ih precijenili. Počet ću od nas. Mi smo trebali preuzeti rizik, ali moramo izvući pouku. Dobro je što su igrači shvatili da su odigrali lošu utakmicu. Igra se treba prilagoditi. Recimo, ako Kanada igra u nešto drugačiji sustavu s niskim blokom onda možemo riskirati i ne igrati s najjača tri vezna igrača. I važno je kako ćemo se postaviti u stoperskoj poziciji. Važno je da se bočni igrači dižu visoko.  Lovren, Gvardiol i Modrić su imali 50 posto dodavanja, Perišić 26, Vlašić sedam, a Kramarić 11 posto. To je problem i ne možemo kriviti igrače nego ih moramo dovesti u njihove komforne zone. Perišić nije imao niti jedan centaršut na utakmici. Način na koji smo igrali nije bio dobar te izbornik mora utakmicu pripremiti na pravi način - smatra Jeličić koji je malo pogriješio s brojkama, ali je jasna poruka koju je htio poslati.

Sljedeću utakmicu u skupini F Hrvatska igra protiv Kanade u nedjelju s početkom u 17 sati. 

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • garvisijus tvinkleminklus 24.11.2022.

    Najjaci mi je grafit iz Splita kada je Jelicic presao u tadasnju Croatiu. Ide ovako " Jela neka ti je proklet svaki dinar". 😆😆😆 Kao dinamovac umirem od smijeha na ovog petnjakovica. Kako je pametan dokazao je kad je javno pljuvao Pivarica, i pljuvao po Dinamu, da ce on gol voditi emisiju ako se Dinamo plasira u Euro ligu. Tada je Dinamo igrao 1/4 finala te godine.

  • spajkiii 24.11.2022.

    Nije ni jedan igrac.kriv oni daju svoj maksimum.Ali bin se pojedinci trebalo zapitat kako to da igrac da 37 godina najvise pretrci i najvise preksaja napravit da bin zaustavio protivnika..Mi mozemo Bit sretni da igra Modric inace bin sve izgubili

  • medo123456 24.11.2022.

    Ja stalno ponavljam da se taj covjek treba zarediti i predati Bogu . Dalic se stalno uzdaje u Boga i Majku Boziju kad god igramo , njemu znanje igraca i forma ne znace nista . Uvesti Orsica u 90 toj min je ravno psiholoskom ispadu . E moj dalicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare