To je to što me zanima!

Jerkov jedan od kandidata za predsjednika Hajduka

Iako će ga izabrati skupština kluba, prvi čovjek Hajduka uvijek je autonomno upravljao klubom i donosio sve važne odluke
Vidi originalni članak

Prvi put od neovisnosti Hrvatske na čelo Hajduka mogao bi doći politički neovisan čovjek. Riječ je Željku Jerkovu, legendarnome splitskom košarkašu, uspješnom poduzetniku i svojedobnom nositelju neovisne Liste Velog mista, s koje je stigao do mjesta predsjednika Gradskog vijeća. No i on će na vrh Hajdukove piramide zasjesti na prijedlog i uz podršku HDZ-a.
Premda Jerkov ne potvrđuje niti demantira navode o tome da je on novi predsjednik Hajduka, splitski kuloari tvrde da je to gotova stvar.
- Pred Hajdukom je vrlo složen posao preoblikovanja kluba, ali Hajduk je već dosta toga pripremio, revizija je napravljena i poslana. Istodobno radi se i na detaljnom snimanju stručnog i igračkoga kadra - zadržao se Jerkov na suhoj, neutralnoj izjavi.
Funkcija predsjednika Hajduka uvijek je bila politička, a obnašali su je od 1990. sve redom provjereni kadrovi HDZ-a.
HDZ je zbog odnosa političkih snaga na lokalnoj i državnoj razini uvijek imao većinu glasova u klupskoj skupštini, a tako je i danas.

ČEKA SE MIG S MARKOVA TRGA
Skupštinu će sazvati kad na Poljud stigne mig s Markova trga da je državna vlast na čelu s HDZ-om formirana, a s migom će stići i ime budućeg mandatara, prvog čovjeka kluba.

PREDSJEDNICI HAJDUKA
Branko Grgić, HDZ, 2000. - 2007.
Željko Kovačević, HDZ, 1997. - 2000.
Anđelko Gabrić, HDZ, 1996. - 1997.
Nadan Vidošević, HDZ, 1992. - 1996.
Stjepan Lukić, kadar HDZ-a, 1990. - 1992.

SKUPŠTINA HAJDUKA
Grad Split 9
Županija 9
Veterani Hajduka 4
Društvo prijatelja Hajduka - Split 4
Društvo prijatelja Hajduka - RH 4
Sponzori 3
Torcida 2

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare