To je to što me zanima!

Johan Cruyff: Mrzim ovaj nizozemski antinogomet

Igrali su grubo, prljavo, vulgarno i nevjerojatno žestoko prema suparnicima. To nije naš stil i zato sam tužan, rekao je legendarni Nizozemac Cruyff
Vidi originalni članak

Johan Cruyff, legendarni nizozemski nogometaš obrušio se na svoje zemljake i njihov "finalni antinogomet"...
- Pitali su me prije finala hoće li i može li Nizozemska odigrati kao i Inter u polufinalu Lige prvaka protiv Barcelone. Rekao sam da nema šanse, jer mi Nizozemci mrzimo takav nogometni stil, nikada ga nismo niti primjenjivali. No, onda je krenula utakmica - rekao je Cruyff i nastavio:
- Bio sam u krivu i bio sam razočaran. Neću reći da su svi igrači Nizozemske takvi, ali velika većina njih je u finalu bježala od lopte. Nisu tražili loptu. Igrali su grubo, prljavo, vulgarno i nevjerojatno žestoko prema suparnicima. Bio sam žalostan jer Nizozemska ima svoj stil, gradili smo ga desetljećima i desetljećima prije. No, dobili smo od njih nešto sasvim drugo.
Cruyff je rekao dalje:
- Ne znam kako su takvim putem Nizozemci tražili satisfakciju i uspjeh. Igrali su pravi antinogomet i drugačije nisu mogli završiti. Meni je to osobno odvratno. Tražili su suparničke noge i tijelo, a lopta ih nije zanimala niti malo.
Podsjetimo, Španjolska je u nedjelju osvojila prvi naslov svjetskih prvaka u povijesti pobjedom protiv Nizozemske 1-0.
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kurcoslav 12.07.2010.

    To si zahvalite vašem extra stručnjaku Bert van Marwijku, koji si je umislio da će na taj način razbit Španjolsku igru

  • romanista 12.07.2010.

    na slici je sin Jordy ,dobro da nisu stavili tetku Cruijff

  • 12.07.2010.

    taj Cruyff nema pojma o nogometu uopče nisu Nizozemci igrali kao Inter bunker (defanzivu)več totalno drugačiji stil igre jest da je bio agresivniji stil ali tako Nizozemci večinom igraju tekme zato su opasni i u veznom redu a i u napadu

Komentiraj...
Vidi sve komentare