To je to što me zanima!

Jorginho: Nitko nije osvojio više titula od mene u ovoj sezoni!

"Ako govorimo o talentu onda znam da nisam najbolji na svijetu. Kako bih mogao sebe usporediti s Messijem, Neymarom ili Ronaldom?", rekao je Jorginho koji je ove sezone osvojio Euro i Ligu prvaka
Vidi originalni članak

Iako je nakon finala Eura Jorginho skromno odgovorio da mu Zlatna lopta nije prioritet, već da su za njega puno važnije momčadske titule, više ne može reći da joj se barem potajno ne nada.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svi imamo snove, ali bit ću iskren, sve ovisi o kriteriju - rekao je brazilski Talijan za SporTV.

Jorginho je u svibnju s Chelseajem podigao 'klempavi pehar' Lige prvaka, a nešto više od mjesec dana kasnije s Italijom osvojio Europsko prvenstvo.

- Ako govorimo o talentu onda znam da nisam najbolji na svijetu. Ali ako pričamo o titulama, nitko ih nije osvojio više od mene ove sezone - iskreno je rekao pa dodao:

- Kako bih mogao sebe usporediti s Messijem, Neymarom ili Ronaldom? Oni imaju potpuno drugačije karakteristike od mene. Ali ponavljam, sve ovisi o kriteriju.

UEFA OBJAVILA Petorica Talijana u najboljoj momčadi EP-a, tu je i tinejdžer

Podsjetimo, Luka Modrić je 2018. prekinuo desetogodišnju vladavinu Cristiana Ronalda i Lea Messija, da bi je Argentinac ponovno osvojio 2019. Prošle godine zbog pandemije Covida-19 Zlatna lopta nije dodijeljena prvi put od 1956. kada je France Football prvi put dodijelio tu nagradu Stanleyju Matthewsu koji je slavio ispred Alfreda Di Stefana.

MAJSTORIJA PROTIV ŠKOTSKE Lukino remek-djelo u izboru za gol Eura! Ovdje možete glasati

Prema kladionicama Messi je ogroman favorit za sedmu Zlatnu loptu. Tečaj da će je Argentinac osvojiti je tek 1,50. Iza njega je Robert Lewandowski (7,00) kojemu je prošle godine korona oduzela tu nagradu, dok je treći favorit Cristiano Ronaldo (8,00). Ispred Jorginha (20,00) su još Harry Kane (9,00), N'Golo Kante (16,00), Raheem Sterling (16,00) i Kevin de Bruyne (16,00) 

POGLEDAJTE ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

 

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • sargarepa1 15.07.2021.

    Give that man a golden ball!!

  • Prosječni Rvatina 15.07.2021.

    A koji si ti?

  • Sokreheavygun29 15.07.2021.

    Neznalice, deep laying playmakeri, box-to-box veznjaci i osvajači lopti, kojih je na svakoj utakmici bezbroj, imaju važnost kao i vrhunski vratar, neprelazni branič, bek koji je stalno i u obrani i u kreaciji i u napadu, krilni napadač koji nemilice buši 1 na 1,1 na 2-3 ili killer u špici. Momčad ne može diktirati tempo bez igrača kao što je Jorginho, gubi posjed u zoni gdje to znači pola gola, u defanzivnoj trećini visi i u bloku i u markiranju(dueli na tlu i zračni dueli), tranzicija je nemoguća... itd. itd... U Engleskoj je tu rolu, bar što se tiče kreacije, tu i tamo, preuzimao Kane, ali englezi nemaju takvog igrača kakav je Jorginho, tj. imaju potencijalne igrače za tu rolu ali Southgate ih je stavljao u sasvim drugačije uloge i momčad je strahovito trpila zbog toga, iako se to nije manifestiralo hrpom pogodaka u engleskoj mreži, jeste posjedom, taktičkim disbalansom, i hrpom golova koje je Engleska mogla postići samo da je zaigrala - nogomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare