Obavijesti

Sport

Komentari 22

Jorginho: Nitko nije osvojio više titula od mene u ovoj sezoni!

Jorginho: Nitko nije osvojio više titula od mene u ovoj sezoni!
6

"Ako govorimo o talentu onda znam da nisam najbolji na svijetu. Kako bih mogao sebe usporediti s Messijem, Neymarom ili Ronaldom?", rekao je Jorginho koji je ove sezone osvojio Euro i Ligu prvaka

Iako je nakon finala Eura Jorginho skromno odgovorio da mu Zlatna lopta nije prioritet, već da su za njega puno važnije momčadske titule, više ne može reći da joj se barem potajno ne nada.

Pokretanje videa ...

- Svi imamo snove, ali bit ću iskren, sve ovisi o kriteriju - rekao je brazilski Talijan za SporTV.

Jorginho je u svibnju s Chelseajem podigao 'klempavi pehar' Lige prvaka, a nešto više od mjesec dana kasnije s Italijom osvojio Europsko prvenstvo.

Euro 2020 - Final - Italy v England

- Ako govorimo o talentu onda znam da nisam najbolji na svijetu. Ali ako pričamo o titulama, nitko ih nije osvojio više od mene ove sezone - iskreno je rekao pa dodao:

Manchester City v Chelsea - UEFA Champions League - Final - Estadio do Dragao

- Kako bih mogao sebe usporediti s Messijem, Neymarom ili Ronaldom? Oni imaju potpuno drugačije karakteristike od mene. Ali ponavljam, sve ovisi o kriteriju.

Petorica Talijana u najboljoj momčadi EP-a, tu je i tinejdžer
Petorica Talijana u najboljoj momčadi EP-a, tu je i tinejdžer

Podsjetimo, Luka Modrić je 2018. prekinuo desetogodišnju vladavinu Cristiana Ronalda i Lea Messija, da bi je Argentinac ponovno osvojio 2019. Prošle godine zbog pandemije Covida-19 Zlatna lopta nije dodijeljena prvi put od 1956. kada je France Football prvi put dodijelio tu nagradu Stanleyju Matthewsu koji je slavio ispred Alfreda Di Stefana.

La Liga Santander - Real Madrid v Rayo Vallecano
Lukino remek-djelo u izboru za gol Eura! Ovdje možete glasati
Lukino remek-djelo u izboru za gol Eura! Ovdje možete glasati

Prema kladionicama Messi je ogroman favorit za sedmu Zlatnu loptu. Tečaj da će je Argentinac osvojiti je tek 1,50. Iza njega je Robert Lewandowski (7,00) kojemu je prošle godine korona oduzela tu nagradu, dok je treći favorit Cristiano Ronaldo (8,00). Ispred Jorginha (20,00) su još Harry Kane (9,00), N'Golo Kante (16,00), Raheem Sterling (16,00) i Kevin de Bruyne (16,00) 

POGLEDAJTE ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: