To je to što me zanima!

Još jedan sjajan skijaš u bolnici: Kilde propušta ostatak sezone

Aleksander Aamodt Kilde, Alexis Pinturault i Marco Schwarz otpisani su do kraja sezone Svjetskog skijaškog kupa nakon teških padova. Riječ je o ponajboljim skijašima današnjice...
Vidi originalni članak

Aleksander Aamodt Kilde (31) propustit će ostatak sezone Svjetskog skijaškog kupa nakon teškog pada u spustu na kultnom skijalištu Wengen.

Kilde je izgubio je kontrolu, počeo padati na lijevu stranu, a zatim se nezaustavljivo počeo kotrljati stazom. Udario je u zaštitnu ogradu, koja je amortizirala njegov pad, ali nastavio se kotrljati stazom, a njegovo tijelo izgledalo je nepomično. 

Norvežanin je prevezen u obližnju bolnicu, gdje je dojurila njegova djevojka i peterostruka prvakinja u skijanju Mikaela Shiffrin (28). 

ONA MU JE DJEVOJKA Sve rane odmah su zacijelile: Mikaela Shiffrin došla u bolnicu teško ozlijeđenom Norvežaninu

- U bolnici sam, o meni se brine moja Mikaela. Zakrpali su me... Hvala svima na porukama podrške. Zahvalan sam zbog vaše ljubavi, ovaj sport zna biti brutalan, ali i dalje ga volim - poručio je Kilde iz bolnice.

Kilde ima veliku posjekotinu i dislocirano rame

A nakon završenog vikenda u Wengenu stigle su i loše vijesti. Norvežanin, inače viceprvak Svjetskog kupa posljednje dvije sezone, propustit će ostatak sezone. Dislocirao je rame, a imao je i veliku posjekotinu na listu. U subotu je operiran u bolnici u Bernu.

Tako je treći proslavljeni skijaš otpao do kraja sezone. Podsjetimo, Marco Schwarz, glavni konkurent Marcu Odermattu za veliki Kristalni globus, otpao je nakon teškog pada u Bormiju krajem prosinca. 

Otpao i svjetski prvak

Samo dan prije Kildea otpisan je i Alexis Pinturault, prvak Svjetskog kupa iz 2021. Francuz je nastradao prilikom skoka u superveleslalomu, pritom su mu puknuli prednji križni ligamenti. Jasno, i za Francuza je sezona završena.

NESREĆA SKIJAŠKOG VELIKANA VIDEO Težak pad legendarnog skijaškog prvaka! Helikopterom ga izvukli nakon dugog prekida

Pinturault je lani osvojio zlato u kombinaciji i broncu u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu.

Kilde nedavno dijelio postolje sa Zubčićem

Kilde je bio prvak Svjetskog kupa 2020. godine, a ima 21 pobjedu i 48 podija. Osvojio je dva mala globusa u spustu i dva globusa u superveleslalomu, a nedavno je stajao na postolju u veleslalomu zajedno s Filipom Zubčićem.

DRAMA U WENGENU VIDEO Teška ozljeda skijaša! Nepomično ležao nakon pada, odvezli su ga helikopterom

Skijanje je tako u nekoliko tjedana ostala bez tri sjajna skijaša, koji su platili cijenu rizika koji dolazi uz ovaj sport.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare