To je to što me zanima!

Đoković prejak za Čilića: Srbin u Tel Avivu do 89. titule u karijeri

Marin je imao svojih šansi, no igra danas nije bila na razini. Napravio je dosta neprisiljenih grešaka, čak pet dvostrukih, kada je i došao blizu da unervozi Đokovića nije išlo... Srpski tenisač slavi novi naslov
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez pobjedničke krune na dvoranskom ATP turniru u Tel Avivu. U finalu je bolji bio Srbin Novak Đoković sa 6-3, 6-4 nakon sat i 35 minuta igre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prvom setu ključni trenutak dogodio se kod 2-1 za Đokovića kada je Čilić popustio na svoj početni udarac. Đoković je pobjegao na 4-1 te je vrlo suvereno igrao na svojim servis gemovima te dobio prvu dionicu 6-3.

Dominacija Đokovića prelila se i na drugi set koji je prvi nositelj Tel Aviva otvorio novim breakom. Od uvodnih deset poena drugog seta Đoković je osvojio devet te je tada napravio novi veliki korak prema ukupnom slavlju.

Jedinu pravu šansu za povratak Čilić je imao kod 2-3 u drugom setu. Dobio je prva dva poena na servis Đokovića (0-30) te je došao do prve i jedine break lopte. No, ostala je neiskorištena, Đoković se prošuljao kroz taj gem i nakon toga više nije radio krive poteze.

Bio je ovo već 21. međusobni meč Đokovića i Čilića te je nastavljena dominacija srpskog tenisača koji je devetnaesti put pobijedio.

Đoković je osvojio 89. ATP titulu u karijeri, a treću ove godine. Ranije je tijekom 2022. godine slavio u Rimu i Wimbledonu. Čilić je, pak, ostao na okruglih dvadeset pobjeda na ATP turnirima, a ovo mu je ujedno bio šesnaesti poraz u finalnim susretima. (Hina)

Rezultat:

M. Čilić - N. Đoković 0-2 (3-6, 4-6)

Idi na 24sata

Komentari 140

  • T'jt-šmznm 04.10.2022.

    Nole mu naravno poznaje slabe točke. Čim Marin to osjeti pshočki se slomi. 5 duplih grešaka u 2 seta ne napravi niti jedan bolji amater. A ako mu servis ne ide Marin je poznat po tome da mu cijela igra počne štekat.

  • Jabuka 13 02.10.2022.

    Bog na nebu,Dokovic na zemlji 💪💪

  • julija5555 02.10.2022.

    Cilic nije Hrvat 🤦‍♀️

Komentiraj...
Vidi sve komentare