Obavijesti

Sport

Komentari 140

Đoković prejak za Čilića: Srbin u Tel Avivu do 89. titule u karijeri

Đoković prejak za Čilića: Srbin u Tel Avivu do 89. titule u karijeri

Marin je imao svojih šansi, no igra danas nije bila na razini. Napravio je dosta neprisiljenih grešaka, čak pet dvostrukih, kada je i došao blizu da unervozi Đokovića nije išlo... Srpski tenisač slavi novi naslov

Hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez pobjedničke krune na dvoranskom ATP turniru u Tel Avivu. U finalu je bolji bio Srbin Novak Đoković sa 6-3, 6-4 nakon sat i 35 minuta igre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Marin Čilić vježba sa sinom Baldom 00:40

U prvom setu ključni trenutak dogodio se kod 2-1 za Đokovića kada je Čilić popustio na svoj početni udarac. Đoković je pobjegao na 4-1 te je vrlo suvereno igrao na svojim servis gemovima te dobio prvu dionicu 6-3.

Dominacija Đokovića prelila se i na drugi set koji je prvi nositelj Tel Aviva otvorio novim breakom. Od uvodnih deset poena drugog seta Đoković je osvojio devet te je tada napravio novi veliki korak prema ukupnom slavlju.

ATP 250 - Tel Aviv Open

Jedinu pravu šansu za povratak Čilić je imao kod 2-3 u drugom setu. Dobio je prva dva poena na servis Đokovića (0-30) te je došao do prve i jedine break lopte. No, ostala je neiskorištena, Đoković se prošuljao kroz taj gem i nakon toga više nije radio krive poteze.

Bio je ovo već 21. međusobni meč Đokovića i Čilića te je nastavljena dominacija srpskog tenisača koji je devetnaesti put pobijedio.

ATP 250 - Tel Aviv Open

Đoković je osvojio 89. ATP titulu u karijeri, a treću ove godine. Ranije je tijekom 2022. godine slavio u Rimu i Wimbledonu. Čilić je, pak, ostao na okruglih dvadeset pobjeda na ATP turnirima, a ovo mu je ujedno bio šesnaesti poraz u finalnim susretima. (Hina)

Rezultat:

M. Čilić - N. Đoković 0-2 (3-6, 4-6)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE ATP-a U IZRAELU 17:40 sati , Tel Aviv (tvrda podloga)
Sortiranje događaja
KRAJ MEČA

Ipak ništa od povratka. Novak Đoković je stigao do tri meč lopte, iskoristio prvu i nakon sat vremena i 35 minuta igre osvojio 89. naslov u karijeri.

M. Čilić - N. Đoković 0-2 (3-6, 4-6)

2. SET (4-5)

Tako je! Dobar gem za Marina Čilića! Odradio je sve kako treba i smanjio na 4-5 te slijedi posljednja šansa.

Đoković servira za 89. naslov u karijeri, a Marin mora odigrati najbolji gem danas, vratiti break i pokazati da neće završiti 2-0.

2. SET (3-5)

Đoković je obranio svoj servis, odigrao bez prviše muke i sada je red na Marina. Hrvatski tenisač servira za ostanak u finalu u Tel Avivu nakon čega će imati posljednju šansu napraviti nešto u ovom meču.

2. SET (3-4)

Četiri čista poena za Čilića koji je obranio svoj servis. Ma, tako se igra! Pitanje je jedino je li prekasno, ali nadamo se da nije! Slijedi nova šansa za break i povratak u igru. 

Čilić je smanjio na 3-4.

2. SET (2-4)

Opet je Marin imao 30-0 na Đokovićevu servisu, još jednu sjajnu priliku za potpuno se vratiti u igru, ali Đoković se uspio vratiti.

Toliko je Čilić čekao i konačno dočekao prvu break loptu u meču i to nakon pomoći Đokovića. Srbin je napravio dvostruku pogrešku na 30-30, ali nevjerojatno... Pronašao je strašan servis i spasio se kada je najteže.

Čilić je, potom, pokušao odigrati po paraleli, ali je promašio, Đoković je dobro odservirao i Marinova šansa u ovom gemu je iščeznula.

Đoković vodi 4-2.

Komentari 140