To je to što me zanima!

Jose Bosingwa: Neću igrati za Portugal dok je Bento izbornik

Portugalski desni bek Chelseaja Jose Bosingwa napao je izbornika reprezentacije Benta uoči ogleda dokvalifikacija za Euro '12. godine protiv Bosne i Hercegovine...
Vidi originalni članak

Boli me to reći, ali dok je Paulo Bento portugalski izbornik, više neću odjenuti portugalski dres, rekao je Bosingwa za portugalski dnevnik A'Bolu.

Prošlog tjedna Bento je izostavio Bosingwu s popisa za doigravanje s BiH uz objašenjenje da Chelseajev desni bek ne "zadovoljava nužne uvjete, uključujući emocionalne i mentalne".

- Osjećam se uvrijeđen takvim izjavama o meni, kao što osjećam manjak poštovanja. Ne znam što je trener time mislio jer smatram da je za igrača teško dostići razinu koju sam ja dostigao ako je slab u segmentima koje je on spomenuo. Igram za Chelsea u Premierligi, po mnogima u najboljoj ligi za svijetu, a ondje mi dobro ide u jednoj od najtežih sezona u Engleskoj u posljednjih nekoliko godina – dodao je 29-godišnji bivši igrač Porta koji ove sezone pod vodstvom Andre Villas-Boasa ima status prvotimca u Chelseaju.

- Paolo Bento je poznat kao trener koji dolazi u sukobe sa svojim igračima i smatram da on nema kapacitet da vodi ove igrače. Ponosan sam na svoj put u nacionalnoj momčadi, za razliku od portugalskog izbornika koji je na emocionalnom i mentalnom planu podbacio na Euru 2000. godine.

Podsjetimo, Bento je kažnjen sa šestomjesečnom suspenzijom od strane UEFA-e zbog neprikladnog ponašanja prema sucima nakon polufinalnog poraza na Euru 2000. godine od Francuske.

Bosingwa je drugi igrač koji je u posljednje vrijeme najavio da neće igrati za reprezentaciju pod Bentovim vodstvom. Ranije u rujnu to je učinio branič Real Madrida Ricardo Carvalho.

Prva utakmica dokvalifikacija za Euro između Portugala i BiH igra se u petak u Zenici, dok je uzvrat četiri dana kasnije u Lisabonu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Saicm 08.11.2011.

    Slazem se Scof1eld..Mora da je ovaj trener neki papcina!

  • Scof1eld 08.11.2011.

    brzo ces zaigrati ponovo za repku jer bento leti s klupe za sedmicu, nakon zna se vec cega... *_*

Komentiraj...
Vidi sve komentare