To je to što me zanima!

Josef Hickersberger: Jako cijenim Stipu Pletikosu

Iako je nahvalio golmana hrvatske reprezentacije, austrijski izbornik nije htio odgovoriti na pitanje smatra li Pletikosu boljim od svojih golmana
Vidi originalni članak

Da su Englezi imali jednog od naša dva golmana, kvalificirali bi se na Euro, rekao je prije nekoliko dana Josef Hickersberger, koji očito ima visoko mišljenje o svojim čuvarima mreže, Manningeru i Machu. No kad smo ga u petak u austrijskom kampu u Stegersbachu pitali smatra li da su njegovi golmani bolji i od Pletikose, nije se usudio tvrditi ništa slično.
- Jako cijenim Pletikosu, sviđa mi se taj golman! Vrlo je iskusan i može dati dodatnu sigurnost momčadi - rekao je Hickersberger.
A kad smo ga pitali kako bi on reagirao kad bi mu igrači usred priprema pušili kubanske cigare, ugodno zavaljeni u ležaljku na balkonu, kao što je to učinio Vedran Runje, austrijski izbornik rekao je da bi učinio otprilike isto što i Bilić. Znači - ništa!
- Što se pušenja tiče, ne želim suditi. Ako je igrač pušio na balkonu, to je još uvijek bolje nego da to čini potajice, u sobi, s još nekoliko suigrača. Haha! Mislim da je to nešto što se može tolerirati - kaže Hickersberger.
Hrvatsku je ipak radije gurnuo u ulogu favorita.
- Teško je govoriti o postotcima, no zbog prednosti domaćeg terena mislim da imamo barem 40 % šanse - rekao je izbornik austrijske reprezentacije i dodao:
- Moram se prilagoditi protivniku koji je objektivno jači. Kad vidim svu ovu euforiju, čini mi se da navijači možda očekuju previše, jer ne poznaju dovoljno dobro hrvatsku momčad.
Hickersberger i dalje drži u neizvjesnosti austrijsku javnost. Još na početku priprema "bacio im je kost" i svi ovdje pišu samo o tome tko će braniti protiv Hrvatsku, Manninger ili Macho.
- Rekao sam im, oni znaju tko je broj 1, ali vama neću otkriti. Onaj drugi vrlo je smireno primio odluku i čestitao prvom golmanu. On je sada ustoličen i branit će sve tri utakmice, osim ako se ne ozlijedi - istaknuo je Hickersberger.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ivaninho 06.06.2008.

    Misliim da Austrijski izbornik Josef Hickersberger ne bi trebao toliko nas podcjenjivati i reće da imaju 40% šansi za prolazak jer nemaju niti toliko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare