To je to što me zanima!

Joshua na Wembleyu u obranu pojasa: Neće biti TV prijenosa?!

Anthony Joshua i Kubrat Pulev u londonskoj Wembley Areni borit će se za četiri naslova IBF, IBO, WBO i WBA. U slučaju Joshuine pobijede slijedi mu borba s Furyjem, a u slučaju poraza - revanš
Vidi originalni članak

Svjetski prvak Anthony Joshua (23-1) i njegov izazivač Kubrat Pulev (28-1) spremi i puni samopouzdanja ulaze u borbu za četiri titule, onu WBC-a pak 'posjeduje' Tyson Fury.

Njihov dvoboj milijuni će pratiti ispred malih ekrana, a među tim svim silnim ljudima neće biti Hrvata (osim onih koji će gledati meč putem streama) jer je vlasnik prava SkySports koji hrvatskim TV kućama nije ni ponudio mogućnost prijenosa ove borbe.

ZA TRI POJASA Sretni Bugarin urla: Joshua vs Pulev, u Londonu 12. prosinca!

 Tisuću sretnika pratit će borbu s tribina Arene nakon što je britanska vlada omogućila toliki broj posjetitelja na sportskim stadionima.

Joshui (31) i Pulevu (39) bit će ovo biti prvi i posljednji nastup u 2020. godini, a da živimo u nekim boljim vremenima ova imena gotovo bi  sigurno napunio bilo koji stadion u Velikoj Britaniji i ostatku svijetu. 

- Dobro je to za navijače, ali ja sam fokusiran na Puleva. Ne radi se tu o nekom nepoštivanju fanova, ali ispred sebe imam ozbiljan izazov i to je sve o čemu razmišljam. Kada pobijedim, onda mogu uživati - rekao je aktualni prvak.

Kladionice, kao i većina javnosti, prognoziraju laganu pobjedu Joshue pa je tako tečaj na obranu naslova 1,10, a na Puleva 'podcjenjivačkih' 7,00.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, svatko tko prati borilačke sportove zna da i taj tečaj može itekako zavarati - na pobjedu Ruiza u prvom meču protiv Joshue kad se upravo to i dogodilo tečaj na meksičkog 'debeljucu', Andyja Ruiza Jra u nekim kladionicama sezao je čak do 30,00.

- Ja sam borac za 15, a ne 12 rundi. Sposoban sam 'nositi' svoju izdržljivost, boksački IQ, koncentraciju i snagu sve do posljednjeg zvona. Definitivno ću primiti neke udarce, ali i on će. No, ja ću biti taj koji će ostati zadnji na nogama - samouvjeren je uoči borbe Joshua.

Bugarski boksač u ring s Joshuom trebao je još tamo 2017., no zbog ozljede morao ju je odgoditi. Jedini poraz u profesionalnoj karijeri doživio je od Vladimira Klička 2014., a Joshua je upravo preko Klička došao do svjetske slave. Pulev je svjestan da mu je ovo vjerojatno posljednja šansa da se upiše u boksačku povijest.

- Dugo sam čekao i znao sam da će ponovno doći do ove borbe. Sada sam zdrav i nemam 22 godine, ali sam spreman i posjedujem sve što mi je potrebno da budem prvak. Istina, 2017. sam bio mlađi, ali se tada nisam mogao ni boriti, kao ni trenirati. Svjestan sam i toga da mi nije ostalo previše vremena, ali sad sam spreman. Poštujem Anthonyja, on je olimpijski i svjetski prvak. Radi se o dobrom borcu, ali, ponavljam, imam sve što trebam da postanem novi prvak svijeta - poručio je izazivač.

SPEKTAKL SLJEDEĆE GODINE Hearn: Joshua ide na Furyja ako pobijedi Kubrata Puleva

Ako Joshua pobijedi Puleva, u ring će sljedeće godine protiv Tysona Furyja kako bi došao do jedinog pojasa koji mu nedostaje - WBC. Pulev je u nedavnom intervjuu za Boxing News 24 izjavio:

- Ovog puta bit ću jedan novi Kubrat Pulev i ovo nikako nije moj posljednji meč. Pobijedit ću za sve Bugare i postati prvi prvak teške kategorije iz moje domovine. Pun sam, energije, osjećam se snažan i nakon ovog meča borit ću se protiv Tysona Furyja - ispalio je i pritom zaboravio na stavku u ugovoru - ukoliko pobijedi Joshuu, mora mu pružiti revanš.

ALI, NE MOŽE Pulev nije čitao ugovor: Slomit ću Joshuu pa krenuti po Furyja!

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 12.12.2020.

    5-7 runda Pulev broji zvjezdice!

  • NIKE 12.12.2020.

    Ljudi će prenositi mobitelom.

  • dusansk 12.12.2020.

    Koja je svrha meca na Wembleyu ako ce stadion biti prazan ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare