To je to što me zanima!

Jovićević: Zirkzee je čudo od igrača, a za nas će igrati Godoy

Još su nam svježe rane od prošlogodišnjeg poraza u finalu Premier League International kupa. OK, to nisu bile iste momčadi, Bavarci su bili puno stariji, a još ćemo ih proučiti, kaže Jovićević
Vidi originalni članak

Dinamo će u osmini finala juniorske Lige prvaka gostovati kod minhenskog Bayerna! Mlade nade Igora Jovićevića nemaju nimalo lak zadatak, Bayern je jedan od favorita ovog natjecanja, Bavarci u omladinski pogon ulažu velik novac. Osmina finala se igra na jednu utakmicu, a ona će se odigrati 3. ili 4. ožujka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jedina želja? Samo da igramo kod kuće - rekao nam je prije samog ždrijeba Igor Jovićević, ali mu se želja nije ostvarila. Već u prvom paru 'kuglice' su njegovu momčad odveli u München.

- Dobili smo velikog, baš velikog suparnika. U svakom slučaju motiva nam neće nedostajati, igrat ćemo u tom sportskom kompleksu Campus koji sam posjetio prošle godine, tu će zaista biti užitak igrati. Sigurno ćemo se u sljedeća tri tjedna još posvetiti proučavanju Bayerna, a još su nam svježe rane od prošlogodišnjeg poraza u finalu Premier League International kupa. OK, to nisu bile iste momčadi, Bavarci su bili puno stariji, ali nema veze - kaže trener Dinama Igor Jovićević, pa dodaje:

- Mi smo se sada očistili od svih kartona, samo da nas do te utakmice zaobiđu ozljede. Kod Bayerna odskače taj Nizozemac Joshua Zirkzee, igrao je protiv nas u tom finalu, baš je prava klasa. Odlično se snalazi u međuprostorima, jako je opasan, a već je zabio dva gola za seniorsku momčad Bayerna. Mi smo optimisti, vjerujemo u svoju momčad, s veseljem čekamo tu utakmicu. A pravo nastupa za tu utakmicu imat će i Matias Godoy.

Dinamo i Bayern već su se jednom sastali u juniorskoj Ligi prvaka, bilo je to u grupnoj fazi sezone 2015/16., a svaka je momčad upisala po jednu pobjedu. Zagrepčani su u Münchenu golovima Božića i Brekala slavili 2-1 (igrali Šemper, Kalaica, Soldo, Brekalo, Šunjić, Olmo, Moro, Knežević...), dok su Bavarci bili uspješniji u uzvratu i pobijedili 1-0.

Dinamo je prošle godine poražen u finalu Premier League International kupa od Bayerna 2-0, no iz te momčad Bavaraca ove sezone u Ligi mladih sudjeluje tek - Joshua Zirkzee. Igor Jovićević pak i dalje u kadru juniorske momčadi ima Gvardiola, Šutala, Marina, Franjića, Šipoša, Hrvoja...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • LUBART 15.02.2020.

    Treba svakako respektirati druge momčadi, a pogotovo momčad kao što je Bayern, ali... ali... cijela Europa zna kakve su Dinamove momčadi u mladom pogonu, te koje klase izlaze baš iz te momčadi, iz Dinamove škole. Nemojte samo protivnika hvaliti, dakle imena govore sve, ali Dinamova škola je jedna od najboljih u Evropi! I to je činjenica, zato, hrabro, i pokazati tu snagu. Molim lijepo!

  • 15.02.2020.

    Samo ga nemojte zaboravit registrirat (godoya), da vas opet ne bi izbacili...

  • 15.02.2020.

    Sad je i dobra prilika za dobit tu utakmicu i vrlo vjerojatno će biti tako. Sad su bolje razigrani i iskusniji nego prošle sezone. Naprijed Dinamo i uspjeh je tu

Komentiraj...
Vidi sve komentare