To je to što me zanima!

Junak iz Gajnica Milan Badelj gura limene 'kante’

Strijelac trećega gola u Pragu na Plesu je u dva sata ujutro gurao limene kante s opremom. To je njegov, Lovrenov i Kelavin posao, oni su najmlađi
Vidi originalni članak

Dečko iz Gajnica, najslabije plaćeni Dinamov igrač - 19-godišnjak koji je u Pragu ušao s klupe, dao treći gol i odveo Dinamo u Ligu Uefe - zadnji je izašao pred ona 23 navijača koji su čekali na Plesu.
Bila su gotovo dva sata ujutro, a umorni Milan Badelj s osmijehom na licu gurao je goleme limene “kante” sa sportskom opremom, zajedno s Ivanom Kelavom.  Oni su najmlađi i njihov je posao - skupa s Lovrenom - brinuti se da kompleti dresova, kopačke i lopte stignu do vozača Mile pa završe dolje, u bunkeru Dinamova autobusa. I nije im teško gledati kako odmorni Bole Top pored njih šeće s rukama u džepovima. Njih dvojica guraju. Kad je mogao Kukoč u Jugoplastici, mogu i oni.
- Moj najdraži gol, bez konkurencije! - govorio je Badelj na Axa Areni u Pragu i nastavio:
- Vjerovali smo, kako ne. Pa bilo bi smiješno da idemo u Prag bez vjere u sebe. Puno smo razgovarali u zadnje vrijeme, zakleli se jedan drugome u svlačionici da ćemo trčati jedan za drugoga, na terenu ostaviti sve što imamo. I ostavili su - Mihael Mikić jedva se od umora uspeo u Milin autobus. U Pragu je jurio, asistirao, uklizavao... Napravio toliko dobroga. To ProZone ne može izmjeriti.

PREČKA VRATILA DUGOVE
Prečka što ju je Sparta pogodila prije izjednačenja na 3-3 pokazala se ključnim trenutkom uzvratne utakmice u Pragu. I bilo je vrijeme da Dinamo malo poljubi sreća - lani su u Europi tresli okvir gola Werderu, Ajaxu i Brannu, a prolaza ih je u skupini na kraju stajala stativa koju je Vukojević pogodio u zadnjoj minuti protiv Basela na Maksimiru.

ZARADILI SAMO 118.000 €
Za plasman u natjecanje po skupinama Dinamo će od Uefe zaraditi 118.000 eura. Svaka pobjeda u Ligi Uefe vrijedi 40.000, a remi 20.000 eura. Zanemarive su to brojke ako se zna da pobjeda u Ligi prvaka nosi milijun, a svaki remi 500.000 eura. Uostalom, premije što ih Mamići isplate igračima za svaku pobjedu veće su od Uefine nagrade.

ZVIJEZDA NA GRBU
Kad je Dinamo gostovao kod Linfielda, sličan gaf napravio je Sky Sports, a sad je i češka televizija utakmicu najavila sa starim grbom Dinama iz 80-ih, u kojem je bila i crvena zvijezda. Nije samo Dinamo u pitanju - kad su igrale reprezentacije Engleske i Hrvatske na Wembleyu, ugledni The Times objavio je grb NK Croatije umjesto HNS-ov.

BUTINA NA KUĆNOJ NJEZI
Tomo Butina nakratko je izgubio pamćenje nakon što ga je Kulič pogodio nogom u glavu. Butina je pretrpio potres mozga, srećom - samo blaži. Već navečer, na Plesu, bio je sasvim priseban. Ujutro je obavio nekoliko uobičajenih pregleda u takvim situacijama i nekoliko dana morat će mirovati. Protiv Osijeka branit će Ivan Kelava.



Idi na 24sata

Komentari 5

  • Matija-1991 03.10.2008.

    Kakva je ovo petokraka na Dinamovom grbu na slici 2

  • grga-gnc 03.10.2008.

    ma samo bi bole trebao gurat....a ovaj moj nick za one koje neznaju sto znaci gnc zna badelj!?!?!?!!?? G A J N I C E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • crespo1607 03.10.2008.

    neka balaban,biscan i sokota guraju te kante,s obzirom koliko dobiju po godini a ne zasluze to na terenu

Komentiraj...
Vidi sve komentare