To je to što me zanima!

Junak Jedvaj: Kažu da je gore biti lijevi bek, nego političar...

Tin Jedvaj odigrao je utakmicu života, zabio je prvijenac u dresu Vatrenih, a potom i pobjednički gol protiv Španjolske za 3-2 na krcatom Maksimiru. Igrao je lijevog beka i odigrao kao Thuram protiv nas '98.
Vidi originalni članak

Zezali smo se da je lijevi bek uvijek problematičan, pa to je uvijek nešto loše, kao kod političara - rekao je heroj pobjede protiv Španjolske (3-2), Tin Jedvaj.

Na prepunom Maksimiru hrvatski su reprezentativci ostvarili veliku pobjedu, a iako na neprirodnoj poziciji, Jedvaj je odigrao odlično i 'riješio problem napadača' u ovoj utakmici. Zabio je Jedvaj dva gola.

Kramarić je zabio u 54. minuti, Ceballos je izjednačio dvije minute kasnije. Jedvaj je u 69. zabio prvijenac u dresu Hrvatske, Ramos je pogodio iz penala u 78. minuti da bi Jedvaj u 93. minuti zabio za veliko slavlje.

- Čestitke suigračima, bila je teška utakmica i znali smo da moramo na pobjedu. Opasno je kad protiv ovakve ekipe morate baciti sve karte u napad. Stajali smo čvrsto u obrani, čekali kontre i polukontre. Španjolska je danas imala manje šansi, nije to bilo kao u Elcheu. Oni nam nisu mogli ulaziti u dubinu, mi smo iskoristili svoje šanse i na kraju pobijedili. Ali rekao sam prije što god da igram dat ću sve od sebe. bilo mi je teško nisam ovo dugo igrao, ali na kraju krajeva pobjeda je najbitnija - započeo je mladi Jedvaj.

David de Gea dva je puta vadio loptu iz mreže nakon što ju je tamo poslao Jedvaj. To mu je prvi put u seniorskoj karijeri da je dva puta zabio u protivničku mrežu.

- Dva gola mi puno znače pogotovo u ovakvoj situaciji kad nam igra samo pobjeda. Zadnji sam put dva zabio u Leverkusenu, ali jedan je bio u svoju mrežu ha-ha - simpatično je zaključio Jedvaj. 

U nedjelju slijedi utakmica u Londonu protiv Engleske koja je u prijateljskom susretu slavila 3-0 protiv SAD-a.

- Ostvarili smo cilj da smo nositelji u kvalifikacijama. Bolja smo ekipa od Engleza, znamo da možemo igrat s njima. Idemo se dobro odmoriti i otići u London po pobjedu - zaključio je heroj pobjede protiv Španjolske.

No, prvu ludnicu na Maksimiru izazvao je Andrej Kramarić koji je probio golmana Manchester Uniteda u 54. minuti utakmice.

- Sretan sam u ovoj prvoj utakmici poslije Rusije pred publikom. Drago mi je da smo im vratili za ovu fantastičnu podršku. Sad imamo super mogućnost završiti prvi u grupi i nadam se da ćemo se regenerirati i iznenaditi Engleze.

Napokon je ovo izgledalo dobro jer su u prijašnjim utakmicama Vatreni ostavljali dojam svojevrsnog umora i zasićenja od reprezentacije, a sad na krilima pobjede protiv Španjolske kreću po prvo mjesto na Wembley.

- Kako timski tako i pojedinačno poslije SP-a nismo bili na pravom nivou. Nakon tri četiri mjeseca vratili smo se na level koji smo htjeli i danas je iza nas super tekma, presretan sam. Englezi su top ekipa, neće biti lako bez domaće publike, ali imamo nade i ako ponovimo timsku utakmicu kao danas imamo se pravo nadati pobjedi - završio je popularni 'Draš'.

- Zbilja smo nadigrali Španjolsku. Danas smo im pokazali kako se igra nogomet. Čestitke igračima i izborniku, a publici veliko hvala. 

 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • 16.11.2018.

    Jedvaj za čistu desetku, bravo

  • 16.11.2018.

    Mr juzba...skoro preminuo.....prikopčan na aparate.....kao svi mrzitelji HRVATSKE.....

  • Čarli1976 16.11.2018.

    Da budem iskren nikad nisam bio pristaša T. Jedvaja, nikako mi se taj dčko nije sviđao, ali na moju sreću sinoć me je Tin uvjerio da je igrać za ovu repku i to na najljepši mogući naćin sa 2. gola a igrao branića, bravo Tine !!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare