To je to što me zanima!

Junaka Osijeka htio je i Hajduk: 'Možemo do titule ove sezone!'

Nenad Bjelica je donio puno toga, još veću profesionalnost, vjerujem da možemo biti prvaci već ove godine, kaže nam Marin Pilj, koji je u subotu sjajno zabio za vodstvo Osijeka protiv hrvatskog prvaka
Vidi originalni članak

Gledao sam gol nekoliko puta, sjajno sam pogodio. Sigurno da mi je ovo najvažniji i najdraži gol u karijeri dosad, kaže nam Marin Pilj (23).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Omaleni veznjak Osijeka bio je junak derbija protiv Dinama. Zabio je za vodstvo domaćina, završilo je 2-0, ali jasno da je taj njegov gol presudio.

- Mislim da možemo biti prvaci već ove sezone - govori nam Pilj i nastavlja:

- Dinamo je u mnogo toga ispred nas, to nije sporno, ali mi smo u velikom naletu. Nenad Bjelica je dolaskom donio novu dimenziju, još veću profesionalnost. S njim sve to izgleda još mnogo bolje.

Pilj je visok samo 165 cm.

- Nogomet je bio moj izbor od prvog dana. Otac me na trening prvi put odveo sa šest i pol godina. U Osijek me s devet godina doveo Dino Skender, koji mi je poslije bio trener. Bio sam u Belišću, 2016. sam imao ozljedu prednjega križnog ligamenta i zbog toga sam propustio gotovo godinu dana - kaže Pilj i dodaje:

- Protiv Dinama sam igrao za Novigrad 2017. u Kupu. Promašio sam zicer, a onda i penal u raspucavanju. Trenirao nas je Nino Bule. Tad sam promašivao, a evo sad sam zabio Dinamu. Da smo tada izbacili Dinamo, Nino Bule ne bio kasnije te sezone osvojio Kup s Dinamom. Eto, što je nogomet.

Ukupno je na četiri gola ove sezone, dva u prvenstvu i dva u Kupu, protiv Kurilovca.

- Uzor mi je Eden Hazard. Baš sam ga obožavao dok je igrao u Chelseaju - rekao je Pilj i otkrio:

- Kad sam odlazio iz Novigrada, htio me i Hajduk, ali ja sam odabrao Osijek.

Još smo se malo dotaknuli njegovog nogometnog puta.

- Nisam odustajao i dok sam igrao u trećoj ligi. Ni kad me ozljeda zaustavila. Uzdao sam se u Boga, tako je i danas. Vjera mi dosta pomaže - govori Pilj i nastavlja:

- Zoran Zekić me prvi stavio u sastav prve momčadi. Puno hvala i Dini Skenderu, koji me kao dijete doveo u Osijek. Dio karijere sam proveo i u akademiji Krpan-Babić. Imao sam neobičan nogometni put, ali posljednjih sam godina došao na svoje.

Ima li junak Osijeka neki poseban hobi?

- Iskreno, ne. PES igram samo kad sam s prijateljima. Nekad se opustim uz kavu s prijateljima, ali moj je život vezan samo uz nogomet. I kad ne igram i ne treniram, razmišljam o nogometu i gledam nogomet. Otac mi je to usadio. Njemu je drag Jose Mourinho, zbog toga sam zavolio Chelsea kad je on tamo bio trener. To mi je najdraži europski klub - kaže Pilj.

Lokomotivi je zabio lijep gol iz slobodnjaka.

- Volim pucati slobodnjake, ne sjećam se koliko sam ih zabio dosad, ali tako sam zabijao i u mlađim uzrastima, a u Osijeku doista imamo nekoliko sjajnih izvođača - za kraj će omaleni veznjak.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • tomot 27.11.2020.

    znam da vam je svima uspjeh nk Osijeka trn u oku,ali znate onu:tko gubi ima pravo da kmeči! Torca i hajduk su svjetski prvaci u kmeci,učite od njih.

  • trpaj_sirotinju 25.11.2020.

    previše smo poletjeli,na kraju ćemo zaostajati jedno 10ak bodova za dinamom

  • maestro2 25.11.2020.

    piljko moj a nisi se prisjetio Metalca i jamba s bimbom i ekipom

Komentiraj...
Vidi sve komentare