To je to što me zanima!

Juniori Dinama izborili su finale Kupa: U Splitu pobijedili Hajduk

Dok je Hajduk tri kola prije kraja vodeći u ligi s devet bodova više i samo ih teorija dijeli od naslova, u Kupu su 'bili' tići ispali od rivala iz Zagreba. Mladi 'modri' iskoristili su svoje šanse i zasluženo slavili (3-1) u Splitu
Vidi originalni članak

Seniori Dinama se za 'Rabuzinovo sunce' bore protiv protiv Istre 1961, a u finalu Kupa će igrati i juniorski sastav 'modrih'! Izborili su to pobjedom protiv juniora Hajduka u Splitu (3-1), a u finalu će igrati protiv bolje momčadi iz ogleda Gorice i Osijeka.

A sve je odlično krenulo za Hajduk, jer su 'bili' dobili penal već u petoj minuti utakmice. Nakon neopreznog starta Filipa Brekala u šesnaestercu je pao Lauš i sudac Dugandžić je pokazao na penal. Loptu je uzeo upravo Lauš i loše pucao po sredini gola, a tamo je bio Čavlina i obranio mrežu 'modrih'.

No, nisu dugo žalili za promašenim penalom hajdukovci jer su poveli u 10. minuti. Unušić je krasno ubacio sa desne strane, a Domančić je bio precizan glavom za rano vodstvo domaćih. 

Janković je dalekometnim udarcem s kojih 25 metara prevario golmana domaćih i od stative zabio za poravnanje. Bio je to vjetar u leđa 'modrima' koji su se dobro branili, ali i postajali sve opasniji u napadu. A u 41. minuti uslijedio je veliki šok za Hajduk.

Domančić se iz špice spustio u obranu i nije izbio loptu na vrijeme, sve je iskoristio Baturina koji ga je prvo 'provozao' na lijevoj strani da bi kasnije probio Silića na golu za preokret i veliko olakšanje treneru Bandiću prije odmora koji je sad morao gledati kako sačuvati vodstvo.

A treći gol zabili su dinamovci  'na istu šemu' kao što su prvi zabili hajdukovci. Matej Mamić odlično je ubacio, glavom je još ljepše pucao Bartol Barišić, a Silić je još jednom morao po loptu u mrežu. Krenuli su tad 'bili' na sve ili ništa, ali polako je nestajalo snage. .

Da se to ne dogodi pobrinuo se i danas odlični Čavlina koji je nakon trećeg gola obranio udarac domaćeg napadača s tri metra od gola i tako sačuvao dva gola prednosti i rezultat 3-1 koji je ostao isti do kraja utakmice. Već u subotu, 8. svibnja, Hajduk gostuje kod Dinama u Zagrebu gdje 'bili' ne smiju izgubiti kako bi i matematički osigurali naslov prvaka Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • 05.05.2021.

    "A sve je odlično krenulo za Hajduk, jer su 'bili' dobili penal već u petoj minuti utakmice." - Lignjuni i penali - klasika

  • dinzag 05.05.2021.

    Bravo dečki a sada seniori.

  • MatijaKezele 05.05.2021.

    S pravilnim poslovanjem oba kluba, budućnost hrvatskog klupskog nogometa je i više nego blistava

Komentiraj...
Vidi sve komentare