To je to što me zanima!

Kadetsko srebro i juniorski debakl: Mladi ostali bez SP-a

PODBACILI Naši mladi rukometaši nisu izborili odlazak na SP u Brazil. Kao kadeti su isti igrači 2013. osvojili srebro na SP-u, o juniorskoj smotri čitat će iz medija
Vidi originalni članak

Rumunjska je golom u zadnjim sekundama pobijedila Sloveniju i plasirala se na juniorski SP u Brazil. Naši u kvalifikacijama u Rumunjskoj nisu izgubili nijednu od tri utakmice, ali su na kraju ispali zbog slabije gol-razlike.

- Bilo je na kraju povuci-potegni, ali nismo imali sreće. Teško je ispasti na ovakav način - kaže Luka Šebetić, rukometaš Zagreba.

Izbornik Vedran Ćurak je s ovom generacijom 2013. godine, dok su bili kadeti, osvojio srebrnu medalju na SP-u, a sad s istim igračima u juniorskoj konkurenciji nije uspio otići u Brazil. Jedna talentirana generacija nakon Europskog prvenstva 2014. sad propušta i svjetsku smotru.

- Žao mi je što smo završili na ovakav način, ali ipak mislim da ovo nije nikakva tragedija. Ispali smo na nesretan način. Igrali smo dobro, a na kraju je odlučila gol-razlika - rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola i nastavio:

- Vidjet ćemo što će biti s izbornikom nakon povratka iz Rumunjske. Moramo napraviti dobru analizu nakon svega. Nikad nismo brzali s odlukama. Sigurno je da nećemo brzati ni ovog puta.

Godinama smo u mlađim selekcijama osvajali medalje, a sad nam je jedna dobra generacija upala u krizu. Nije u društvu Francuske, Španjolske i Danske na SP-u.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Močinić 13.01.2015.

    Ipak je Sulić bio u pravu kad je rekao da hrvatski rukomet očekuje veliki pad

  • šaptač glistama 13.01.2015.

    debakl,a sve pobijedili ..ma dajte molim vas...sta su trebali sve dobit po 20 razlike,ili mislite da druge reprezenzacije ne znaju igrat rukomet...nemojte ocrnjivat decke,jedva ste docekali izgleda ovako sta....

Komentiraj...
Vidi sve komentare